Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση: Απαράδεκτη αθέτηση δεσμεύσεων για αποκατάσταση της γέφυρας Φενεού

Η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε στις 26/7/2022 ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων/νο Αχ. Καραμανλή και Εσωτερικών κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη με θέμα την απαράδεκτη αθέτηση δεσμεύσεων για αποκατάσταση της γέφυρας Φενεού.



 

Στις 9 Φεβρουαρίου 2019, σε συνθήκες κακοκαιρίας και νεροποντής, φούσκωσε ο ποταμός Όλβιος και καταστράφηκε η γέφυρα του Φενεού, με αποτέλεσμα να κοπεί η περιοχή στα δύο. Έχουν περάσει από τότε τριάμιση χρόνια (!) και η κατάσταση παραμένει η ίδια !

Παρά τις (προεκλογικές) υποσχέσεις και δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας, για άμεση αποκατάσταση της γέφυρας, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Οι ανάγκες μετακίνησης και μεταφορών εξυπηρετούνται ακόμα, από την πρόχειρη γέφυρα τύπου “Bailey” που τοποθετήθηκε  «προσωρινά» από τον στρατό.

Επειδή η τοπική κοινωνία ταλαιπωρείται τόσον καιρό εισπράττοντας την πλήρη αδιαφορία και υποτίμηση από την Πολιτεία, αναρωτιέται αν δικαιούται να έχει κάποια ελπίδα, αφού ήδη βρισκόμαστε, πάλι, σε περίοδο όπου επίκεινται εκλογές.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1). Υπάρχει, επιτέλους, η πρόθεση να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση / κατασκευή της γέφυρας του Φενεού  ; Και, εάν ναι, με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται η παράδοση της νέας γέφυρας ;

2). Ποιοι είναι οι λόγοι της μέχρι σήμερα απραξίας – ή έστω μεγάλης  καθυστέρησης – για την αποκατάσταση της γέφυρας του Φενεού;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Σοφία  Σακοράφα