Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αγανάκτηση για τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» -VIDEO

Για «πυροσβέστες της ξαπλώστρας», που ισχυρίζονται ότι «οι φωτιές σβήνουν μόνες τους», έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας κατά τα φαινόμενα στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έκανε εκτενή αναφορά στις πυρκαγιές και εξέφρασε αγανάκτηση για όσους ασκούν κριτική από απόσταση.



 

«Επιτρέψτε μου ένα προσωπικό σχόλιο, μια αγανάκτηση απέναντι σε όλους αυτούς τους “πυροσβέστες της ξαπλώστρας”, οι οποίοι ασκούν κριτική από απόσταση και ισχυρίζονται ότι τάχα οι φωτιές σβήνουν μόνες τους, με κάποιο μαγικό τρόπο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι βαθιά προσβολή αυτό, όχι σε εμάς, όχι στην πολιτική ηγεσία, αλλά στους πυροσβέστες στο πεδίο, στους εθελοντές, σε όλους αυτούς οι οποίοι δεν έχουν κοιμηθεί. Υπάρχουν σήμερα πολλοί πυροσβέστες που στις δύσκολες φωτιές, ειδικά στη Δαδιά, δεν έχουν κοιμηθεί βράδια ολόκληρα. Λίγος περισσότερος σεβασμός, λοιπόν, απέναντι σε αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα τα οποία συχνά, από τη φύση τους, ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνονται κατά μέσο όρο πάνω από 50 πυρκαγιές την ημέρα στην Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια αναμέτρηση με την κλιματική κρίση, την οποία επιδεινώνουν η ανθρώπινη αμέλεια, αλλά και «οι συνειδητές εμπρηστικές ενέργειες».