Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στoυς Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του ΕΜΠ εισάγεται ο Κουρός

Ο 18χρονος Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, που με την ιστορία του ενέπνευσε άπαντες και έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού εισάχθηκε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που ήταν και η πρώτη του επιλογή σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αριστούχος μαθητής έγραψε 20 στα Μαθηματικά και στη Φυσική, 19,5 στη Χημεία και 13,5 στην έκθεση. Ο Κουρός είχε κάνει ξεκάθαρο από τότε ότι ήθελε να σπουδάσει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. 

Από μια ακτή της Τουρκίας, ένα βράδυ «στις 15 Αυγούστου του 2019», πέρασαν στη Λέσβο οι γονείς του και ο κατά τέσσερα χρόνια μικρότερος αδελφός του, μαθητής φέτος της Γ΄ Γυμνασίου. Η οικογένεια μεταφέρθηκε στη «ζούγκλα» της Μόριας, πριν καεί και από εκεί στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Οταν αυτός ο καταυλισμός έκλεισε, μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό του κέντρου υποδοχής προσφύγων του Καρά Τεπέ. Οι γονείς του εργάζονται σαν μεταφραστές σε μια ΜΚΟ. O ίδιος τόνισε ότι δεν θα τα κατάφερνε χωρίς τη βοήθεια των καθηγητών του.

Μέσα σε τρία χρόνια ο Κουρός πέτυχε σχεδόν το ακατόρθωτο. Έμαθε Ελληνικά και με 18,25 ήταν ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης.

Ο νεαρός πρόσφυγας που αρίστευσε, είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του μετά την μεγάλη του επιτυχία στις Πανελλαδικές πως θέλει να σπουδάσει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: rosa.gr