Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ταΰγετος-Χαλασμένο-Προφήτης Ηλίας

6-8 Αυγούστου 2022

Σάββατο 6 Αυγούστου: Φεύγουμε από Κόρινθο στις 12 το μεσημέρι με δικά μας αυτοκίνητα μέχρι το καταφύγιο Σπάρτης.
Καταφύγιο ΕΟΣ Σπάρτης – Καταφύγιο Καλαμάτας στο δάσος της Βασιλικής .Ώρες πορείας : 4, Β.Δ.:Α. Διανυκτέρευση σε σκηνές. 

Κυριακή 7 Αυγούστου : Καταφύγιο Καλαμάτας – Μουζιά (*πηγή) – Χαλασμένο(2204μ.) – Μουζιά. Ώρες πορείας 9. Βαθμός δυσκολίας Β+. Διανυκτέρευση στη θέση Μουζιά σε σκηνές.

Δευτέρα 8 Αυγούστου: Μουζιά – Προφήτης Ηλίας (2407μ.) – Καταφύγιο Σπάρτης . Ώρες πορείας :7, Β.Δ.:Β+

Οι 2 διανυκτρεύσεις θα γίνουν με σκηνές που κουβαλάμε οι ίδιοι . Στο καταφύγιο της Καλαμάτας (θέση Αγ. Δημήτριος, 500μ. πριν) και στη θέση Μουζιά υπάρχει νερό οπότε κουβαλάμε νερό για ΜΙΑ μόνο μέρα. Εννοείται ότι ο καθένας θα πρέπει να έχει φροντίσει να έχει φαγητό για τον εαυτό του για την Παρασκευή και το Σάββατο.
Η μετακίνηση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.

Έξοδα: 15 Ευρώ το άτομο + έξοδα βενζίνης που θα μοιραστούμε.
Αναχώρηση στις 6 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι από τα Περιβολάκια Κορίνθου.

Αρχηγοί εξόρμησης.
Μενούνος Περικλής. 6973986683
Αναγνωστόπουλος Γιώργος. 6944251214
Ενημερώστε άμεσα τον Περικλή Μενούνο για τη συμμετοχή σας για να κανονίσουμε τα αυτοκίνητα που θα μας μεταφέρουν.
Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό για μια μέρα. Σκηνή, υπόστρωμα , υπνόσακο και φαγητό για 2 μέρες.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)