Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λουτράκι: Έταξαν «Δωρεά» σε επιχειρηματία – Πως του πήραν 18.000 ευρώ

Την ανάγκη ανήμπορων ανθρώπων και την ευαισθησία του ιδιοκτήτη Πρότυπης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Λουτράκι Κορινθίας, εκμεταλλεύτηκαν άγνωστοι δράστες με σκοπό να κλέψουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όλα ξεκίνησαν όταν 72χρονος επιχειρηματίας δέχτηκε το πρωί της Τετάρτης, τηλεφώνημα από έναν άνδρα που του αυτοσυστήθηκε ως επώνυμος επιχειρηματίας της ευρύτερης περιοχής και του είπε ότι ήθελε να προβεί σε δωρεά ώστε να βοηθήσει το έργο της επιχείρησης.




 

Στη συνέχεια, ο απατεώνας, ζήτησε από το θύμα που δεν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη, τους αριθμούς των λογαριασμών τραπέζης με τις οποίες συνεργάζεται ώστε να προχωρήσει στην κατάθεση των χρημάτων. Οι κωδικοί δόθηκαν και στη συνέχεια, στάλθηκε SMS στο κινητό τηλέφωνο του θύματος που περιείχε παραπλανητικό link άγνωστης κακόβουλης ιστοσελίδας που όμως… έμοιαζε με την ιστοσελίδα της τράπεζας. Το θύμα έχοντας ήδη περιπλανηθεί, έκανε εισαγωγή το όνομα χρήστη και τους προσωπικούς κωδικούς της εφαρμογής του e – banking της τράπεζάς του.

Ακολούθως και ενώ διαμεσολάβησε ένα ακόμα SMS προς το θύμα με έναν 6ψηφιο κωδικό, ο δράστης απόκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό και πραγματοποίησε συναλλαγές, ύψους 18.100 ευρώ σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Προανάκριση ενεργεί το ΑΤ Λουτρακίου και οι δράστες αναζητούνται.

dmnews.gr





Στήριξε το έργο του nemeapress