Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Στενωσιά -Γιάλοβα -Βοϊδοκοιλιά -Πύλος -Μεθώνη -Πολιλίμνιο

20-21 – 8-2022

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει μία ξεχωριστή διήμερη, και δροσερή εξόρμηση στην νότια Πελοπόννησο.
Σάββατο πρωί αναχώρηση από Κόρινθο, και με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στη Στενωσιά και θα κάνουμε πορεία στο όμορφο φαράγγι , με τους υπέροχους καταρράκτες της περιοχής, αλλά και τον καταρράκτη Καλάμαρη. 

Τελειώνοντας θα πάμε στη Μεθώνη στο Camping για στήσιμο σκηνών, μπάνιο, φαγητό, ξεκούραση.
Το απόγευμα θα δούμε την Μεθώνη που είναι από μόνη της κάτι ξεχωριστό, επίσης το κάστρο της είναι κάτι που θα πρέπει να επισκεφτούμε.
Για βράδυ θα πάμε στην Πύλο, για κάποιες ώρες, και επιστροφή πάλι στο Camping.


Κυριακή πρωί ξεκινάμε για την περιοχή Γιάλοβας, και ανάβαση στο Παλαιόκαστρο, και στην συνέχεια Βοϊδοκοιλιά ή Γιάλοβα για μπάνιο.
Το μεσημέρι επιστροφή στη Μεθώνη, μπάνιο φαγητό, ξεκούραση, μάζεμα σκηνές, και το απόγευμα αναχωρούμε για Πολιλίμνιο.
Εκεί θα μείνουμε κάποιες ώρες απολαμβάνοντας τις βάθρες, και τη δροσιά της περιοχής, και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Κόρινθο.
Διαμονή θα έχουμε στο camping Methonh σε σκηνές.

Αναχώρηση Σάββατο πρωί στις 06:00 από το πάρκιγκ του Αγ. Νικολάου στην Κόρινθο.
Κοστολόγιο εξόρμησης σε σκηνές 55 €
Εξόφληση ποσού έως τις 15-8-2022. Με αιτιολογία Μεθώνη, στο ΙΒΑΝ του συλλόγου GR510110 7870000078748000011.. τυχόν χρεώσεις προμήθειας από άλλη τράπεζα βαρύνουν τον καταθέτη.

Αρχηγοί εξόρμησης
Κουνελάκης Γιάννης 6984454116
Πιέρρου Ελένη 6948866833.

Λόγω έξαρσης του COVID οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κάνει RAPID TEST την προηγούμενη της εξόρμησης, και να έχουν μαζί τους το αποδεικτικό..!!!!!
Εντός του λεωφορείου η μάσκα θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό, σκηνή, υπόστρωμα , υπνόσακος, μαγιό…..
Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

Στήριξε το έργο του nemeapress