Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Μπακασέτας – Σιώπης δώρισαν φανέλες της Τραμπζονσπορ στον Βαρθολομαίο  και εκνεύρισαν τον Μπαχτσελί

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκαν Μανώλης Σιώπης και Τάσος Μπακασέτας, στον οποίο δώρισαν μάλιστα τις φανέλες τους με τα χρώματα της Τραμπζονσπόρ.

Οι Έλληνες διεθνείς, που αγωνίζονται για λογαριασμό της τουρκικής Τραμπζονσπόρ, αφού συνομίλησαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στην συνέχεια του δώρισαν και από μία φανέλα με τα ονόματά τους, στιγμιότυπο που ο Τάσος Μπακασέτας μοιράστηκε με τους θαυμαστές του στα social media.Στο μπροστινό μέρος των εμφανίσεων υπήρχε τυπωμένος και ο τίτλος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Η συνάντηση των Ελλήνων διεθνών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη προκάλεσε και την αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Μπαχτσελί, ο οποίος τοποθετήθηκε επίσημα και μάλιστα δεν δίστασε να επιτεθεί στον Πατριάρχη ή ακόμη πιο σωστά στον τίτλο που φέρει λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένα οικουμενικό ίδρυμα στην Τουρκία».

Μπαχτσελί: «Η μία μετά την άλλη οι προκλήσεις που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας»
«Οι προκλήσεις που γίνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ημέρες και οι δολιοφθορές που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουν να μας εκτρέψουν από τον δρόμο μας», ανέφερε ο πρόεδρος του MHP.

«Μια από αυτές τις προκλήσεις ήταν η φανέλα της Τράμπζονσπορ, με οικουμενικές επιγραφές, στον Έλληνα Πατριάρχη του Φαναρίου, Βαρθολομαίο, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα για ένατη φορά για να κάνει τελετουργικό στη Μονή Σουμελά», συμπλήρωσε ο Μπαχτσελί.

«Πέρα από σκανδαλώδης, αυτή είναι μια πρόκληση με πολύ υψηλό τόνο υποκίνησης καταστροφής και παρενόχλησης. Είναι προφανές ότι αυτό το αίσχος, που αποτελεί προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ μας και αυτόν τον σύλλογο, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία συνείδηση», τόνισε κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν.