Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λουτράκι: Αθάνατοι Θνητοί, Θνητοί Αθάνατοι! Ωδή στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Δύο καλλιτέχνες παγκοσμίου εμβελείας, η σοπράνο GiorgiaFumanti και ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής εις τον προσφάτως αποβιώσαντα μουσικό Βαγγέλη Παπαθανασίου, παγκοσμίως γνωστό ως Vangelis.

Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο «ύμνος», ένα μουσικό αμάγαλμα, αποτελούμενο από διάσημες συνθέσεις τού μεγάλου Έλληνα δημιουργού και από έργα τού Αλέξανδρου Χάχαλη, εμπνευσμένα αποκλειστικά από τον «πνευματικό του πατέρα», τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Επίσης θα ερμηνευθούν κλασσικές μελωδίες που ερμηνεύει η κα  GiorgiaFumanti με τον μοναδικό της τρόπο. 

Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι μετά από τις δύο παραστάσεις στις 10 Αυγούστου, με τον Δήμο Άργους, στον ΑύλειοXώρο του Βυζαντινού Μουσείου και στις 12 Αυγούστου και με τον Δήμο Μονεμβασίας, στο Ξενοδοχείο Λαζαρέτο, και που απέσπασαν τον μεγάλο ενθουσιασμό των θεατών, θα γίνει η 3η και τελευταία παραστάση στο Λουτράκι στις 19 Αυγούστου και ώρα 21:00, με την ευγενή φιλοξενία και παραχώρηση του Ανοιχτού Θεάτρου της εταιρείαςWyndhamLoutrakiPoseidonResort και σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, προς τιμήν του Βαγγέλη Παπαθανασίου και αυτός είναι ο λόγος τής παρουσίας της καςFumanti στην Ελλάδα.

Την παράσταση θα παρουσιάσει η συγγραφέας και ποιήτρια Ζαχαρούλα Παπαδάκη και θα την κινηματογραφήσει ο διεθνούς κύρους σκηνοθέτης Δημήτρης Ζησόπουλος. Είσοδος ελεύθερη.

Επίσης, θα γίνει βιντεοσκόπηση της κας GiorgiaFumanti και του κου Αλεξάνδρου Χάχαλη την 21η Αυγούστου εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, για την ανάδειξη των αξιών τού Ολυμπιακού Ιδεώδους. Η κυρία Φουμάντι θα ενδυθεί αυθεντικό φόρεμα της αείμνηστης ντίβας της Όπερας Μαρίας Κάλλας, και θα τραγουδήσει τον Δελφικό Χρησμό προς τον βασιλέα Ίφιτον της Αρχαίας Ήλιδας (8ος-9ος αιών ΠΚΕ) μελοποιημένο από τον κο Χάχαλη:

“Αυτόν τε Ίφιτονδέοι και Ηλείους τον Ολυμπικόν Αγώνα ανανεώσασθαι»,Παυσανίας

Σχετικοί σύνδεσμοι:

  1. Giorgia Fumanti Conquest Of Paradise(Vangelis)
  2. Giorgia Fumanti, “Adagio”(Albinoni)
  3. NEIL ARMSTRONG 1930-2012 / ALEXANDROS HAHALIS, KATERINA MINA, FULL MOON, PANSELINOS, STARMUS 2014

4.       Της Ανάμνησης Φτερά, της Ψυχής μας τα Ιερά! Αλέξανδρος Χάχαλης
5.       All Nations here come together, ΑλέξανδροςΧάχαλης, ΚατερίναΜηνά, Rick Wakeman
Θεωρούμε ότι η προσωπικότητα και το μέχρι σήμερα έργο των δύο κορυφαίων καλλιτεχνών και το άκρως επίκαιρον του θέματος, εγγυώνται ένα καλλιτεχνικό γεγονός υψίστης σημασίας, εναρμονισμένο πλήρως με το περιβάλλον, αλλά και με την αξία και το πνεύμα του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Παραγωγή ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑΟΣ Π.Σ.

Για την Οργανωτική Επιτροπή του Πολιτιστικού Σωματείου “Απόλλωνος Ναός”

Ζαχαρούλα Παπαδάκη                               +306932665089

apollonosnaos@icloud.com                     +306937443260

Υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ

Της Περιφέρειας Αττικής

Της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων