Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οινοξένεια: Ένα φεστιβάλ με γεύση και άρωμα της Βόρειας Πελοποννήσου

Τα Οινοξένεια είναι ένας καινοτόμος θεσμός, μια πολυήμερη πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιαλείας, στον πλούτο της αμπελοοινικής παράδοσης, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία της περιοχής, με μια πλειάδα εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας και γαστρονομικές εμπειρίες.

Μουσικά ακούσματα, βραδιές γαστρονομίας, επιλεγμένες συναυλίες, έφιππες περιηγήσεις και παιχνίδια σε αμπελώνες, προβολές ταινιών, τοπικές γεύσεις και οίνοι ποιότητας, καλλιτεχνικά δρώμενα και ξεναγήσεις στα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, γευστικά ταιριάσματα σε επιλεγμένα σημεία εστίασης προσφέρουν πολλαπλές ποιοτικές επιλογές για οινόφιλους και όχι μόνο. 

Μετά από τη δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, το φεστιβάλ Οινοξένεια, επιστρέφει δυναμικά φέτος στην πλήρη του μορφή, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου!

Από την Πέμπτη 18 Αυγούστου μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου, πλήθος εκδηλώσεων θα γεμίσουν τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, αναδεικνύοντας όπως κάθε χρόνο τα Τοπία και τις Γεύσεις της Αιγιάλειας.

Συναυλίες, κινηματογράφος, παιδικά workshops και πολλές άλλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια του δήμου Αιγιαλείας, από το Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» και τον κήπο του Πολύκεντρου στη Μυρτιά μέχρι τις πλατείες ημιορεινών οικισμών και από τα οινοποιεία και τα εστιατόρια μέχρι τις γειτονιές του Συνοικισμού!

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης.

Η Αιγιάλεια πρωτοστάτησε στην εγκατάσταση των προσφύγων του 1922 (20% του πληθυσμού της) οι οποίοι μετέφεραν μαζί τους μια τεράστια γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά! Αυτή την κληρονομία επιδιώκει να αναδείξει ο φετινός θεσμός, δίνοντας έμφαση στους ανθρώπους, στα βιώματα, στις συνταγές, στα υλικά που μέχρι σήμερα – μπλεγμένα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής – επηρεάζουν ολόκληρη την κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν προβολές ντοκιμαντέρ και παρουσιάσεις βιβλίων σχετικές με τα Γεγονότα του 1922, αφιερώματα σε υλικά μαγειρικής και συνταγές των μαγειρισσών της Σμύρνης, μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις εμπνευσμένες από τον σπουδαίο πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των προσφύγων. Από όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να λείπουν επισκέψεις και εκδηλώσεις σε οινοποιεία, περίπατοι, ηχητικά ακούσματα και δραστηριότητες στα αμπέλια καθώς και γαστρονομικές αναζητήσεις στα εστιατόρια της περιοχής!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ: https://tinyurl.com/4b3dsaeh

enjoynews.gr