Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ήπειρος – Αχέροντας

16/18-9-2022

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, εξόρμηση στην Ήπειρο με κεντρικό προορισμό τον μυθικό ποταμό Αχέροντα και την λίμνη Ζηρού.

Η εξόρμηση του συλλόγου μας στην περιοχή της Ηπείρου με τα γραφικά χωριά, τα τοξωτά γεφύρια, τα κρυστάλλινα νερά και τις φυσικές ομορφιές, συνδέει αναπόφευκτα την πεζοπορία με την ιστορία.



 

Στον ποταμό Αχέροντα θα πεζοπορήσουμε την ξακουστή σκάλα Τζαβέλαινας. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε μία σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως, ιππασία, rafting, canoe – kayak ή μπορείτε απλά να απολαύσετε το φαγητό ή τον καφέ σας δίπλα στο ποτάμι, παρατηρώντας την φυσική ομορφιά που προσφέρει η περιοχή.

Την Κυριακή θα επισκεφτούμε την λίμνη Ζηρού, όπου θα πεζοπορήσουμε περιμετρικά της, απολαμβάνοντας το Ελβετικό τοπίο και θα διασχίσουμε τους σεληνιακούς αμμόλοφους του Κοκκινοπυλού, ο οποίος αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, καταλήγοντας στο Ρωμαϊκό υδραγωγείο. Διαφορετικά, όσοι δεν ακολουθήσουν, μπορούν να παραμείνουν στην λίμνη για κολύμπι και εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως kayak λίμνης.

Το σημείο διαμονής θα βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό Βράχου Πρεβέζης σε δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα, όλα, με θέα την απέραντη ακτογραμμή, μήκους 3 χλμ., με κύριο χαρακτηριστικό της, την χρυσαφένια άμμο.

Επίσης, θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε: 1. την κοσμοπολίτικη Πάργα, 2. τους κολπίσκους: Σκάλα, Αλωνάκι και Όρμο του Οδυσσέα, όπου βρίσκονται στο κατάφυτο δάσος της Βελανιδοράχης Φαναρίου που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή και απαγορεύεται κάθε ανθρώπινη παρέμβαση. 3. Ακόμη, Θα περιηγηθούμε στην πόλη της Αρχαία Κασσιόπης, ανηφορίζοντας το μονοπάτι που οδηγεί στο ιστορικό Μνημείο του Ζάλογγου.

Θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα προσεχώς.

Κοστολόγιο εξόρμησης: 90 ευρώ περίπου
Περιλαμβάνονται: επαγγελματίας οδηγός στη λίμνη Ζηρού, πούλμαν και διαμονή.

Αρχηγοί εξόρμησης

Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379
Νικολοπούλου Ελένα: 6944100107