Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητέρα Ντρισμπιώτη: Δούλευε και πήγαινε για προπόνηση – Παλεύει μόνη της από 12 ετών

Συγκινεί μιλώντας για τον αγώνα και τις θυσίες της κόρης της, Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, η κ. Παναγιώτα. «Είναι μια αγωνίστρια» δήλωσε περήφανα η μητέρα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κόρη της προπονούταν «δίχως έλεος» μέρα-νύχτα και παράλληλα εργαζόταν στο τσιπουράδικο που διατηρεί η οικογένεια της στην Καρδίτσα. 

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η 38χρονη αθλήτρια, η μητέρα της δήλωσε πως δεν υπήρχε περίπτωση να υποκύψει: «Κάποια στιγμή σταμάτησε για λίγο αλλά δεν θα τα παρατούσε ποτέ. Δεν είναι από τα παιδιά που αφήνει στη μέση κάτι. Ξέρει ότι μπορεί και όταν θέλεις, όλα μπορείς να τα κάνεις».

Η κυρία Παναγιώτα τόνισε πώς ό,τι πέτυχε η κόρη της, το κατάφερε χωρίς κάποια άλλη οικονομική βοήθεια, με την πορεία της να ξεκινά από 12 ετών: «Από τα 12 έως τα 36 παλεύει μόνη της με τον προπονητή της, μέχρι και λίγο πριν την Ολυμπιάδα δεν της είχε δοθεί κάποιου είδους χρηματική υποστήριξη».

«Έχουμε να τη δούμε 4 μήνες. Όταν γυρίσει θα της πως καλώς ήρθες στη μαμά σου» κατέληξε η κυριά Παναγιώτα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η Αντιγόνη είχε βοήθεια από την Πολιτεία, η κ. Παναγιώτα εμφανίστηκε διστακτική να απαντήσει.

«Δεν θέλω να απαντήσω. Θα πληγώσω την Αντιγόνη και δεν θέλω να απαντήσω. Παλεύει μόνη της. Το τελευταίο διάστημα από την Ολυμπιάδα και μετά, μπορεί και λίγο πιο πριν να υπήρχε κάποια βοήθεια. Αλλά όλα αυτά τα χρόνια, που είναι πολλά, από τα 12 μέχρι τα 36 να πούμε, -ας αφήσουμε τα δύο τελευταία απ’έξω- παλεύει μόνη της». Αυτή, ο προπονητής και η οικογένεια», είπε και τόνισε ότι αν είχε κάποια άλλη βοήθεια δεν θα έφτανε στα 38 να σηκώσει τη σημαία της Ελλάδας, αλλά θα το είχε κάνει στα 25.

«Έπρεπε να δουλεύει για να ζήσει, δεν είμαστε πλούσιοι» τόνισε.

rosa.gr