Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

2o τοπικό συνέδριο ομάδας ΝΑ Κορίνθου Σχίνος Κορινθίας

camping Alkionis 26-28 Αυγούστου

Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι είναι μια διεθνής κοινότητα, πολύγλωσση και πολυπολιτισμική. Το ΝΑ ιδρύθηκε το 1953 και τα πρώτα είκοσι χρόνια ο αριθμός των μελών αυξανόταν με πολύ αργούς ρυθμούς. Μετά την έκδοση του Βασικού μας Κειμένου το 1983, είχαμε ραγδαία άνοδο στον αριθμό των μελών και των συγκεντρώσεων. Σήμερα τα μέλη του ΝΑ διεξάγουν περίπου 70.000 συγκεντρώσεις κάθε εβδομάδα σε 142 χώρες.

Εστιάζουμε στην ανάρρωση από τις συνέπειες του εθισμού δουλεύοντας ένα πρόγραμμα 12 Βημάτων, που περιλαμβάνει τακτική παρακολούθηση συγκεντρώσεων. Στις ομάδες βοηθάμε ο ένας τον άλλον και παρέχουμε ένα δίκτυο στήριξης για τους ναρκομανείς που αναζητούν μια διαφορετική ζωή, χωρίς τη χρήση ναρκωτικών, και θέλουν να τη διατηρήσουν σε βάθος χρόνου.
 

Το όνομά μας, Ναρκομανείς Ανώνυμοι, δεν υπονοεί ότι εστιάζουμε σε κάποιο συγκεκριμένο ναρκωτικό – το ΝΑ δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στις ουσίες, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ. Δεν πληρώνει κάποιος για να είναι μέλος και δεν συνδεόμαστε με κανέναν οργανισμό ή φορέα εκτός ΝΑ, κρατικό, θρησκευτικό, επιβολής του νόμου, ιατρικό ή ψυχιατρικό.
Κάνοντας υπηρεσίες και συνεργαζόμενοι με άλλους που βοηθούν ναρκομανείς, ευελπιστούμε ότι θα έρθει μια μέρα που κάθε ναρκομανής σε όλο τον κόσμο θα έχει την ευκαιρία να βιώσει το μήνυμα της ανάρρωσης στη δική του/της γλώσσα και κουλτούρα.

Στην Ελλάδα η 1η ομάδα ξεκίνησε το 1987 στην Αθήνα και σήμερα πραγματοποιούνται 140 δια ζώσης συγκεντρώσεις την εβδομάδα στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Κόρινθο, Κατερίνη, Καρδίτσα, Γιαννιτσά, Αλεξανδρούπολη, Πρέβεζα, Ναύπλιο, Κέρκυρα, Ρόδο, Μύκονο, Μυτιλήνη, Λουτράκι, Λέχαιο, Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Επίσης λειτουργεί Αγγλόφωνη, Περσέφωνη, και διαδικτυακές ομάδες ενώ στα πλαίσια των υπηρεσιών μας -Νοσοκομεία και Ιδρύματα- πραγματοποιούνται ομάδες σε εβδομαδιαία βάση σε σωφρονιστικά ιδρύματα και θεραπευτικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από την έναρξη της πανδημίας το σύνολο των ομάδων μας μεταφέρθηκε σε υπαίθριο και διαδικτυακό περιβάλλον.
Πολλές από αυτές επέστρεψαν σε φυσικούς χώρους χωρίς να πάψουν να λειτουργούν οι διαδικτυακές αφού πολλοί Ναρκομανείς βρήκαν βοήθεια μέσα από αυτόν τον τρόπο και έμειναν καθαροί.

Γραμμή Βοήθειας

Ταχυδρομική επικοινωνία: Τ.Θ. 75064 – Καλλιθέα 176 10
Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας: (+30) 210 34 74 477, (+30) 2310 625355
Καθημερινά 18:30-20:00 (τις υπόλοιπες ώρες λειτουργεί αυτόματος τηλεφωνητής που δέχεται μηνύματα)