Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απατεώνες έπεισαν ηλικιωμένη να πετάξει από το μπαλκόνι σακούλα με 6.000 ευρώ

Εκτός ελέγχου είναι σε διάφορες περιοχές της χώρας, η δράση θρασύτατων απατεώνων που πανικοβάλλουν ηλικιωμένους ανθρώπους και αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Τελευταίο θύμα μια 85χρονη Λαρισαία η οποία πείστηκε να πετάξει από το μπαλκόνι μια σακούλα που περιείχε 6.000 ευρώ. 

Η «χρυσή» σακούλα κατέληξε στα χέρια ενός «γιατρού» από το νοσοκομείο Λάρισας ο οποίος απαίτησε από την ηλικιωμένη το συγκεκριμένο ποσό για να χειρουργήσει την κόρη της έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το eleftheria, άγνωστος άνδρας, προσποιούμενος την ιδιότητα δημόσιου λειτουργού και δη του νοσοκομειακού ιατρού, τηλεφώνησε στην 85χρονη Λαρισαία, λέγοντας ότι η κόρης της δήθεν έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο και πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.
Λόγο για τον οποίο της ζήτησε χρήματα, πείθοντας τελικά την 85χρονη, η οποία έριξε από το μπαλκόνι σακούλα με 6.000 ευρώ, χρήματα που παρέλαβε συνεργός των δραστών. Η 85χρονη δυστυχώς αντιλήφθηκε αργότερα την απάτη, όταν συγγενικό της πρόσωπο τη διαβεβαίωσε ότι δεν σημειώθηκε ποτέ το υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να αναζητούν τους δράστες.

Πρόκειται για τις πασίγνωστες απάτες με τα δήθεν τροχαία ατυχήματα συγγενικών προσώπων και δη παιδιών, στις οποίες απάτες απλά εναλλάσσεται το σενάριο.

Παρότι είναι σε όλους γνωστό πως δημόσιοι φορείς, και στη συγκεκριμένη περίπτωση τόσο η αστυνομία όσο και τα Νοσοκομεία της χώρας, δεν ακολουθούν τέτοιες πρακτικές ενημέρωσης, τελικά βρίσκονται πολίτες οι οποίοι πέφτουν θύματα των απατεώνων. Συνήθως πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι – όπως σημειώνουν στις καταθέσεις τους – σοκάρονται όταν τους τηλεφωνούν οι απατεώνες, ενώ ελάχιστοι αποδεικνύονται εκείνοι που διατηρούν την ψυχραιμία τους και κλείνουν το τηλέφωνο.

Σκοπός των δραστών είναι να προκαλέσουν σύγχυση στα υποψήφια θύματά τους, εξέλιξη που τους δίνει τη δυνατότητα στη συνέχεια να τα καθοδηγήσουν, φθάνοντας στον τελικό σκοπό, που δεν είναι άλλος από τα να αποσπάσουν χρήματα και χρυσαφικά.

Σε άλλες περιπτώσεις δίνουν οδηγίες στα θύματά τους να μεταβούν σε συγκεκριμένο σημείο μεταφέροντας τα χρήματα ή όπου υπάρχει «αδυναμία» μετακίνησης ζητούν από τα θύματα να πετάξουν από το μπαλκόνι τη σακούλα με τα χρήματα.