Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρηγιάννης: Με σελφ τεστ η επιστροφή στα σχολεία

«Ανοίγοντας τα σχολεία με κανένα μέτρο μπορεί να είναι εντάξει για τις 12 Σεπτέμβρη, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι εντάξει για τις 29 Σεπτέμβρη»

Στο ενδεχόμενο «αλλαγής σκηνικού» της πανδημίας, αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

 

«Μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ή αλλιώς αλλαγή στην κλίση της επιδημιολογικής καμπύλης, λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών που επικρατούν τώρα ή λόγω νέων παραραλλαγών».

«Ο λόγος της αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου είναι το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο, στα τουριστικά μέρη, αναπτύχθηκε σε μεγάλο ποσοστό φυσική ανοσία διότι πολύς κόσμος μολύνθηκε, δεν κάναμε κάτι για να σταματήσουμε την Όμικρον 4-5. Γυρνώντας στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις από τις διακοπές τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Τα κρούσματα θα μπουν σε μια πολύ μεγαλύτερη ”δεξαμενή”», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σαρηγιάννης στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι «καλό θα ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία αφού κάνουν ένα σελφ τεστ» ενώ για την επιβολή μέτρων υπογράμμισε ότι «ανοίγοντας τα σχολεία με κανένα μέτρο μπορεί να είναι εντάξει για τις 12 Σεπτέμβρη» αλλά δεν ξέρει όπως είπε «αν θα είναι οκ για τις 29 Σεπτέμβρη».

news.gr