Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Taste of Loutraki: Φεστιβάλ Γαστρονομίας 2 – 4 Σεπτεμβρίου

Taste Of Loutraki: Εσύ θα το δοκιμάσεις;

Σε λίγες μέρες ξεκινά ένα μοντέρνο, εξειδικευμένο γαστρονομικό φεστιβάλ στο Λουτράκι, Κορινθίας. Πρωταγωνιστές οι τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας!

Περισσότερες  από 30 επιχειρήσεις της πόλης, δημιουργούν ένα ξεχωριστό ελληνικό μενού “με βάση τα προϊόντα της κορινθιακής γης” σε ειδική τιμή, για όσους το δοκιμάσουν, το τριήμερο από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Τα παρακάτω εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία συμμετέχουν ενεργά στo Φεστιβάλ,  προσφέροντας τοπικές συνταγές και προϊόντα σε ειδική εκπτωτική τιμή για εκείνο το Σαββατοκύριακο:

ΑΜΙ – ARMELLE –DINO GELATO – DOLCELATO – HOTEL PLAZA – ISLA BROWN CORINTHIA RESORT – OCEANOS RESTAURANT BY CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI – PALADAR –  PEPE ROSSO – PERLA KITCHEN BAR – SEA & SAND – SEGAS HOTEL – TRIAINA OUZERI RESTAURANT BY WYNDHAM RAMADA POSEIDON RESORT – STRAVA BAY– VILLA ARMONIA – VOUCLAIT – VERYKOKO LOUTRAKI MEZE & DRINKS – WOODYS – ZAX/ΣΤΕΙΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ DOLCI PASSIONI  – ΚΑΝΑΚΗΣ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ – ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΑ 5 ΑΔΕΡΦΙΑ – ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ – ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΑΣΟΣ – ΠΙΠΕΡΙ – ΡΙΓΑΝΙ – ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ – ΥΠΑΝΕΜΑ – ΦΡΑΓΚΙΑΣ

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, το Σύλλογο Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», το Επιμελητήριο Κορινθίας και την εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ “Respond on Demand”, υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας.

Όσοι επισκεφθούν το Λουτράκι το διήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να είναι έτοιμοι για ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ιδιαίτερης γωνιάς της Πελοποννήσου καθώς παράλληλα ειδικοί σε γευσιγνωσία κρασιού Νεμέας, τοπικού ελαιόλαδου, μπύρας, σταφίδας και άλλων τοπικών προϊόντων, θα παρουσιάσουν τις γνώσεις τους σε διαδραστικά events που θα οργανωθούν για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες για αυτό το σκοπό.

Το πρόγραμμα των workshops περιλαμβάνει:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

  • Παρακολούθηση Master Class Οινογευσίας στον αρχαιολογικό χώρο Νεμέας υπό την καθοδήγηση του Master of Wine Γιάννη Καρακάση

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

  • Παρουσίαση του Project και περιγραφή του Φεστιβάλ και των σκοπών του.
  • WORKSHOP ΕΛΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ από την κα. Μαριάννα Δεβετζόγλου (Olive Oil Sommelier & Consultant EVOO educator & ambassador Dreams don’t work unless we do!
  • WORKSHOP ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙΑ ΝΕΜΕΑΣ από τον κ. Παπαγιαννακόπουλο Πάνο (Agriculturist – Food Technology Master in Viticulture & Oenology Papagiannakopoulos Winery)

Kυριακή 4 Σεπτεμβρίου

  • ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ από τον κ. ΜΑΖΟ ΓΙΩΡΓΟ (Golden Black – Organic Black Corinth Raisins dried under shade)
  • ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ – ΒΛΑΧΑ ΑΕ. από το Experience Perachora
  • ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ KΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΜΠΥΡΑΣ από τον κ. Ντιγκιρλάκη Χαράλαμπο (Canal Dive -Κορινθιακή Ζυθοποιΐα Α.Ε)

Η γαστρονομία αποτελεί κεντρικό άξονα της τουριστικής εμπειρίας στον Δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ και αυτό επισφραγίζεται και καταδεικνύεται με την υλοποίηση του εξειδικευμένου γαστρονομικού φεστιβάλ «TASTE OF LOUTRAKI», THE CORINTHIAN FOOD FESTIVAL.

Το φεστιβάλ αποτελεί μια μοντέρνα, πολυθεματική γαστρονομική εκδήλωση, δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλεί την αλληλεπίδραση όχι μόνο των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Είναι ένα νέο γαστρονομικό φεστιβάλ που έρχεται να μυήσει όχι μόνο τους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους στις καταπληκτικές γεύσεις του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής, μέσα από δια δραστικές δράσεις, καθώς η γαστρονομία είναι μία κατεξοχήν βιωματική εμπειρία.

Το σκεπτικό της διοργάνωσης του γαστρονομικού φεστιβάλ Taste Of Loutraki, είναι η δημιουργία του σε ετήσια βάση, φιλοδοξώντας:

  • Να αποτελέσει την αφορμή, εξαιτίας της οποίας ακόμα περισσότεροι Έλληνες και ξένοι τουρίστες θα γνωρίσουν τον τουριστικό προορισμό του Λουτρακίου
  • Να γίνει ένα ετήσιο μέσον προβολής και προώθησης όχι μόνο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής αλλά και των τοπικών προϊόντων που παράγονται

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

Τo Taste of Loutraki είναι μια γιορτή της τοπικής γαστρονομίας, κουλτούρας και παράδοσης που αποδεικνύει ότι το Λουτράκι Κορινθίας είναι ανάμεσα στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Το Σαββατοκύριακο 2 με 4 Σεπτεμβρίου λοιπόν η απόδραση έχει όνομα: ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

Σας περιμένουμε!