Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύσκεψη για τις ζημιές στην σταφίδα και τα αμπέλια της Νεμέας την ερχόμενη Δευτέρα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Το θέμα των σημαντικών ζημιών που προκάλεσαν σε καλλιέργειες σταφίδας και σε αμπελώνες οι συνεχείς βροχοπτώσεις και η αυξημένη υγρασία των τελευταίων ημερών στην περιοχή του Δήμου Νεμέας, συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου, στο Δημαρχείο Νεμέας.

Στην σημερινή σύσκεψη, παρουσία των υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος, στελέχη του ΕΛΓΑ και γεωπόνοι της Περιφέρειας.



“Οι αρχικές εκτιμήσεις, οι οποίες θα συγκεκριμενοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ακόμα ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα συγκαλείται σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 3.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- ο ίδιος, ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κατά την εν λόγω σύσκεψη θα εξεταστούν οι αναφορές των ζημιών και θα εξεταστεί ο τρόπος κάλυψης των παραγωγών, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Την προκαταρκτική ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τις επιπτώσεις στην σταφίδα και τα αμπέλια στον Δήμο Νεμέας από τις βροχοπτώσεις και την υγρασία των τελευταίων ημερών, μπορείτε να δείτε εδώ.