Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Πρόγραμμα εξόρμησης Αχέροντα 16/17/18-9-2022

1η μέρα Η αναχώρηση θα γίνει στις 14:00 το μεσημέρι, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, από τον Άγιο Νικόλαο στο λιμάνι Κορίνθου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί και στάση στο Ιστορικό γεφύρι της Άρτας.

Άφιξη και Τακτοποίηση στα δωμάτια, στον οικισμό Βράχο Πρέβεζας. 

2η μέρα. Αναχώρηση το πρωί για τον Αχέροντα ποταμό. Εκεί θα ακολουθήσει πορεία στην σκάλα Τζαβέλενας. Έπειτα, θα χωριστούμε σε δυο ομάδες με δυο οδηγούς. Η πρώτη ομάδα θα ανεβεί ως το κάστρο Κιάφα.

Ώ Π : 6. Β .Δ Β ΧΛΜ 13

Η δεύτερη ομάδα μετά από μια κυκλική διαδρομή διάρκειας 3 ωρών, περίπου, θα καταλήξει ξανά στον ποταμό. Όσοι δεν ακολουθήσουν στα μονοπάτια και επιθυμούν να παραμείνουν στο ποτάμι, μπορούν να πάρουν μέρος σε μία σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, τα έξοδα των οποίων δεν συμπεριλαμβάνονται στο κόστος της εκδρομής . (Rafting: 20 λεπτά/ 5 ευρώ ανα άτομο, Canoe- kayak, μονό και διπλό: 20 λεπτά/ 8 ευρώ ανα άτομο, Ιππασία στο ποτάμι: 15 λεπτά/ 8 ευρώ.) Το απόγευμα επιστρέφοντας στα δωμάτια θα γίνει μια σύντομη στάση για μπάνιο ή καφέ στους κολπίσκους Αλωνάκι, Σκάλα και Όρμος το Οδυσσέα. Επιστροφή στα δωμάτια, και αναχώρηση για μια σύντομη επίσκεψη στην Πάργα.

3η μέρα. Το πρωί αναχώρηση από τα δωμάτια, με κατεύθυνση τη λίμνη Ζηρού. Θα γίνει ενδιάμεση στάση, στην Αρχαία Κασσιόπη, και στο μνημείο Ζαλόγγου. Άφιξη στην λίμνη, όπου θα περπατήσουμε τρεις ώρες, περίπου, τον γύρο της λίμνης, τον κοκκινοπηλό και θα καταλήξουμε στο Ρωμαϊκό υδραγωγείο. Μετά το τέλος της πορείας, θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στην λίμνη, φαγητό, καφέ. Όσοι δεν ακολουθήσουν στα μονοπάτια, αν το επιθυμούν, θα μπορούν να πάρουν μέρος σε μία σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων (έξτρα χρέωση). (kayak, σανίδας με κουπί όρθιος και πιρόγες (canoe).)

Ο χώρος διαμονής είναι studios πλήρως εξοπλισμένα. Διαθέτουν ψυγείο και κουζίνα, καθώς και έχουν όλα θέα στη θάλασσα.

Κόστος συμμετοχής: 90 ευρώ. Περιλαμβάνεται: η μεταφορά, η διαμονή σε τρίκλινα δωμάτια ( όποιος επιθυμεί δίκλινο δωμάτιο επιβαρύνεται τη διαφορά.), επαγγελματίας οδηγός για την Λίμνη Ζηρού.

Πληρωμή (ΜΟΝΟ) της προκαταβολής 45€ έως τις 10-9-2022. Με αιτιολογία Αχέροντας, στο ΙΒΑΝ του συλλόγου GR510110 7870000078748000011.. τυχόν χρεώσεις προμήθειας από άλλη τράπεζα βαρύνουν τον καταθέτη.

Αρχηγοί εξόρμησης

Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379

Νικολοπούλου Έλενα 6944100107

Λόγω έξαρσης του COVID γίνεται ΣΥΣΤΑΣΗ μέτρων προστασίας, για αποφυγή μετάδoσης.

Απαραίτητος Εξοπλισμός: Σακίδιο, μπατόν, ορειβατικά μποτάκια, αθλητικά παπούτσια, τα οποία θα βραχούν στο ποτάμι (όχι παντόφλες γιατί θα τις παρασύρει το νερό), Ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον). Φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), μαγιό. Αντηλιακό, πετσέτα θαλάσσης , καπέλο, γυαλιά ηλίου. Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς. Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών. Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας. Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα. Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.