Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εκπονεί σχέδιο για την Προσβασιμότητα ΟΛΩΝ στο Δημόσιο Χώρο

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ξεκίνησε ήδη την υλοποίηση του πρώτου του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.).

Σύμφωνα με αυτό, θα προσδιοριστούν τα σημεία που χρειάζονται διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές σε βασικούς δρόμους και σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα κ.ά.) ώστε να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα σε όλα τα άτομα που έχουν προβλήματα στη μετακίνησή τους (ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ κ.ά.).



 

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 121 του ν.4819/2021 (Α΄129) υφίσταται ανάγκη εκπόνησης προγράμματος καθορισμού απαραίτητων παρεμβάσεων εξασφάλισης της προσβασιμότητας, των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων συμπεριλαμβανομένων των δικτύων πεζής μετακίνησης, των οδεύσεων διαφυγής, χώρων εκτόνωσης, σημείων προσωρινής περίθαλψης και σημείων καταφυγής των πολιτών εντός των διοικητικών τους ορίων των ΟΤΑ, υποχρεωτικά έως και την 31η.12.2022.

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο. Στόχος είναι εντοπιστούν τα προβλήματα προσβασιμότητας και να αποκατασταθούν άμεσα εντός 2ετίας από την ολοκλήρωση του σχεδίου.

Η βοήθειά σας είναι απαραίτητη.

Αφιερώστε 5 λεπτά από το χρόνο σας και απαντήστε στο παρακάτω ερωτηματολόγιο:

https://forms.gle/68sopa6ZuLjBjyKKA

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας.

Καταληκτική ημερομηνία: 30.09.2022, ημέρα Παρασκευή

Εάν χρειαστείτε βοήθεια ή επιπλέον πληροφορίες για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μπορείτε να αποστείλετε email στο info@loutraki.gr και θα σας καλέσουμε για να μας απαντήσετε τηλεφωνικά.