Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κορινθία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει της διεξαγωγής του ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9.9.2022 σε περιοχές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Παρακαλούνται οι οδηγοί και πεζοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, εν όψει της επικείμενης διεξαγωγής του ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022, έχουν αναλάβει και οργανώσει ευρεία δέσμη μέτρων, για την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.




 

Η Τελετή Εκκίνησης του ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ο.Α.Κ.Α. Σπύρος Λούης, ενώ την Παρασκευή 9.9.2022, θα διεξαχθούν τρεις ειδικές διαδρομές σε περιοχές της Κορινθίας.

Για την ομαλή, ασφαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα στις περιοχές που θα διεξαχθούν οι ειδικές διαδρομές, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πιο αναλυτικά απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, ανά περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ως ακολούθως:

Περιοχή Λουτρακίου

Ειδικές Διαδρομές 2 & 4 «Λουτράκι», κατά τις ώρες 4:50 έως 14:30

  • Από το σημείο αφετηρίας των Ειδικών Διαδρομών 2 & 4 «Λουτράκι» έως τον ΧΥΤΑ Λουτρακίου, ήτοι περίπου ένα χιλιόμετρο προ της εισόδου ΧΥΤΑ.

Ειδική Διαδρομή 3 «Χαρβάτι»

  • Προ της διασταύρωσης στην οδό Νέα Πολιτεία, στον οικισμό Δροσοπηγή, έως τον τερματισμό της ειδικής διαδρομής, ήτοι έμπροσθεν Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης προς Πράθι, κατά τις ώρες 5:45 έως 11:45.
  • Προ αφετηρίας της Ειδικής Διαδρομής «Χαρβάτι», επί της οδού 28ης Οκτωβρίου πλησίον διασταύρωσης με την οδό Κ. Καβάφη, κατά τις ώρες 5:45 έως 11:45.
  • Προ τερματισμού της Ειδικής Διαδρομής «Χαρβάτι», ήτοι διασταύρωσης ανώνυμης οδού με την οδό 28ης Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 5:45 έως 11:45.
  • Από τη διασταύρωση της Λεωφόρου Αθηνών με την οδό Δημοσίων Υπαλλήλων, έως τη διασταύρωση της Δημοσίων Υπαλλήλων με την περιφερειακή οδό Λουτρακίου. Η κίνηση των οχημάτων επί της οδού Δημοσίων Υπαλλήλων θα πραγματοποιείται μόνο στο ρεύμα ανόδου (μονοδρόμηση-απαγόρευση καθόδου), κατά τις ώρες 5:45 έως 11:45.
  • Στην οδό Ποσειδώνος, από τη διασταύρωση με την οδό Αιγαίου έως και τη διασταύρωση με την οδό Παπανικολάου, κατά τις ώρες 7:00 έως 13:00.

Περιοχή Αγίων Θεοδώρων

Διέλευση των Ειδικών Διαδρομών 2 & 4 «Λουτράκι», κατά τις ώρες 4:50 έως 14:30

  • Από το 5ο χιλιόμετρο της οδού Αγίας Μαρίνας, στη θέση Σκούρτιζα-Προκάμπια (αριστερά στο χωματόδρομο), έως το 8ο χιλιόμετρο της οδού Αγίας Μαρίνας, (στην αρχή του χωματόδρομου), στη θέση Αραμπατζή.
  • Από το μνημείο των πενήντα πεσόντων έως το 4,5ο χιλιόμετρο της θέσης Σκούρτιζα-Προκάμπια.

Τέλος, σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί από τη διασταύρωση της Παράλληλης Οδού της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών –Κορίνθου με την οδό Αγίας Μαρίνας.

Σημειώνεται ότι κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δασικούς και χωμάτινους δρόμους, στα σημεία που διασταυρώνονται με τις Ειδικές Διαδρομές.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο των ανωτέρω περιοχών, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.