Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Video της ΝΔ – Μητσοτάκης: Είναι ο δικός σας λόγος απέναντι στον δικό μου

Σε ένα σποτ διάρκειας περίπου 1,5 λεπτού η κυβέρνηση αντιπαραθέτει το έργο της με αυτό των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ένα νέο video έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία στο οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προβάλλει δεσμεύσεις της ΝΔ που υλοποιήθηκαν σε αντιπαραβολή με εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, που δεν έγιναν πράξη.

«Το είπαμε και το κάναμε αμέσως πράξη» είναι το μότο του πρωθυπουργού ενώ μετά από κάθε εξαγγελία του κ. Τσίπρα ακολουθεί στο βίντεο η φράση, «εμείς δεν προλάβαμε». 

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ κι απέναντί της η αύξηση του βασικού μισθού κατά 50 ευρώ στα 713 ευρώ που έγινε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η εξαγγελία κατάργησης του ΕΝΦΙΑ από τη μια και η μείωσή του κατά 34% από την άλλη. Προβάλλεται επίσης η ομιλία του τέως πρωθυπουργού στη Βουλή για την «κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας» κι ακολούθως η ανακοίνωση από την πλευρά του πρωθυπουργού της μείωσης συνολικά 57 φόρων.

Στο video γίνεται επίσης αναφορά στο αφορολόγητο ανά παιδί και στη θέσπιση επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στις δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, στο θεσμό του προσωπικού γιατρού και του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς», από την κυβέρνηση. Ακόμη στην ενεργοποίηση του 112, στους νέους διορισμούς στην εκπαίδευση, στο διπλασιασμό των προτύπων και πειραματικών σχολείων και στη λειτουργία του gov.gr.

Αντιπαραβάλλονται εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για ακύρωση του μνημονίου, μη-κλείσιμο των τραπεζών, καταγγελία της δανειακής σύμβασης, επιστροφή της 13ης σύνταξης, μη-αύξηση ΦΠΑ κ.α.

«Είναι ο δικός σας λόγος απέναντι στον δικό μου», καταλήγει το video με το συγκεκριμένο απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.