Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα ηλεκτρονική απάτη με δόλωμα το gov.gr

Δεν έχουν… ταβάνι -όπως φαίνεται- οι ηλεκτρονικές απάτες καθώς επιτήδειοι ρίχνουν ως «δόλωμα» στα ανυποψίαστα θύματά τους την κυβερνητική πλατφόρμα gov.gr
Νέα ηλεκτρονική απάτη με «δόλωμα» το gov.gr έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των «παγίδων» που στήνουν επιτήδειοι στο διαδίκτυο.



Αυτή τη φορά η απάτη έχει ως δόλωμα τον ιστότοπο gov.gr, με τους απατεώνες να στέλνουν μήνυμα σε πολίτες πως δήθεν έχουν επιστροφή φόρου.
Ειδικότερα, αποστέλλουν μήνυμα το οποίο αναφέρει πως πρόκειται να λάβουν χρήματα από την εφορία και ζητούν από τον παραλήπτη να πατήσει το link, το οποίο θα τους μεταφέρει σε ιστοσελίδα.
Εκεί τους ζητούν να βάλουν προσωπικά τους στοιχεία, όπως το ΙΒΑΝ, και οι πολίτες την πατούν για τα καλά. Με αυτό τον τρόπο αρχίζει το… κακό καθώς πλέον οι επιτήδειοι αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
«Όσο μεγαλώνει η ευρυζωνικότητα, τόσο μεγαλώνει και η εγκληματικότητα» στο διαδίκτυο, επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην αρχηγός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής του CSI institute, Μανώλης Σφακιανάκης.
Όπως εξήγησε ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, μιλώντας στο Mega, «δυστυχώς βρισκόμαστε ως χώρα στην 26η θέση της κατάταξης των ηλεκτρονικά αναλφάβητων». «Έχουμε μια Φεράρι και δεν ξέρουμε να την οδηγήσουμε», πρόσθεσε.