Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση στην Ύδρα, κορυφή Έρως (588 μ.)

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, εξόρμηση στην Ύδρα με ανάβαση στο όρος Έρως (588 μ.). Εκκινώντας από το λιμάνι, θα διασχίσουμε τον οικισμό και αφού περάσουμε από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, αρχίζει το εντυπωσιακό καλντερίμι, το οποίο μετατρέπεται σε ¨καγκέλια¨ και καταλήγει στο ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία (480 μ). Στα κελιά του έζησε φυλακισμένος το 1825 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και άλλοι οπλαρχηγοί της Επανάστασης.



 

Μετά από 100 μ. ακόμη, υψομετρικής διαφοράς θα φτάσουμε στην κορυφή η οποία προσφέρει ανεπανάληπτη θέα σε όλο τον Αργοσαρωνικό. Η επιστροφή θα γίνει από τα ίδια.
Στην συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μια μικρή περιήγηση στα καλντερίμια της πόλης, φαγητό, καφέ ή και για μπάνιο. Αξίζει μια στάση στο θρυλικό Κόκκινο Σπίτι (1786) μπροστά στο γραφικό ψαρολίμανο των Καμινιών, παλιά κατοικία του ναυάρχου Μιαούλη και σημερινή γκαλερί τέχνης.


Ώρες πορείας: 5 (με την επιστροφή και τις στάσεις)Βαθμός δυσκολίας: Α+
Μήκος διαδρομής: 8,8 χλμ. (με την επιστροφή)
Αναχώρηση: με λεωφορείο ώρα 6:30 από τα ¨Περιβολάκια¨ στην Κόρινθο.

● Κόστος εξόρμησης: 20 ευρώ
● Επιπλέον επιβάρυνση: το κόστος για την μετάβαση από το Μετόχι στην Ύδρα με το πλοίο της γραμμής ποσού 15 ευρώ/άτομο (με την επιστροφή).

● Αρχηγοί εξόρμησης:
Παναγιώτης Νικολόπουλος, 694 563 5573
Ελένη Πιέρρου, 694 886 6833

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό για μια μέρα.


● Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
● Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
● Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
● Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
● Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)