Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Καζάκος

Πέθανε χθες, 13 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 87 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Καζάκος.

Νοσηλευόταν εδώ και εβδομάδες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» καθώς αντιμετώπιζε χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα.




 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε στις 26 Ιουλίου στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα. Στις αρχές Αυγούστου βγήκε θετικός στην Covid-19 και αρνητικοποιήθηκε στις 14 Αυγούστου. Έδωσε μάχη για τη ζωή του και τελικά κατέληξε σήμερα το απόγευμα από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο Κώστας Καζάκος είχε αποχωρήσει από παράσταση τον Απρίλιο για λόγους υγείας
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καζάκος λίγους μήνες πριν -και συγκεκριμένα τον Απρίλιο- αναγκάστηκε να αποχωρήσει από μια παράσταση, στην οποία επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει, για λόγους υγείας.

«Ο κύριος Καζάκος δυστυχώς για λόγους υγείας δεν μπορεί να συμμετέχει στην παράστασή μας. Του ευχόμαστε όλοι από καρδιάς περαστικά και ελπίζω να ανταμώσουμε ξανά σύντομα στη σκηνή! Στη θέση του μας έκανε την τιμή να είναι ο Νικήτας Τσακίρογλου! Τα Ματωμένα Χώματα ετοιμάζονται! Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης», είχε γράψει τότε ο ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης, συνοδεύοντας την είδηση με το τρέιλερ για την παράσταση «Ματωμένα Χώματα».

Ποιος ήταν ο Κώστας Καζάκος
Ο Κώστας Καζάκος γεννήθηκε το 1935 στον Πύργο Ηλείας και στα 18 του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει παιδαγωγός. Στην πορεία άλλαξε σταδιοδρομία και φοίτησε στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (1953-1956) και στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1954-1957).

Το 1973 τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή στη μεταφορά της Λυσιστράτης. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Από το 1968 μέχρι το 1992 υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Τζένη Καρέζη, με την οποία απέκτησε τον γιο τους, τον επίσης ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο.