Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 0-3: Βαριά ήττα στο Καραϊσκάκη υπό το βλέμμα Χάμες Ροντρίγκες και Μαρσέλο

Ο Χάμες Ροντρίγκες εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη, παρέα με τον Μαρσέλο, ως παίκτης του Ολυμπιακού αλλά αυτό που είδε μάλλον δεν θα τον ενθουσίασε, αφού η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν παρουσίασε για ακόμη μία φορά τα ίδια προβλήματα στο παιχνίδι της και ηττήθηκε με 0-3 από τη Φράιμπουργκ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στην τελευταία θέση του ομίλου στο Europa League, με δύο ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές.



 

Με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες λίγα λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού, η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη έγινε ακόμη πιο καυτή. Γρήγορα όμως, πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, πάγωσε… Από την αρχή, άλλωστε, φάνηκε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν καλά, αφού μόλις στο 1ο λεπτό ο Μπα έκανε λάθος και έδωσε ευκαιρία στον Κιέρεχ αλλά ο Βατσλίκ αντέδρασε σωστά.
Στο 6′, όμως, ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην κεφαλιά του αμαρκάριστου Χέφλερ μετά τη σέντρα του Γκρίφο, με τους Γερμανούς να κάνουν εύκολα το 0-1 και να παίρνουν και το προβάδισμα, αφού ήδη είχαν προλάβει να πάρουν τον έλεγχο. Κάτι που φάνηκε και στη συνέχεια, άλλωστε.

Όποιος περίμενε ότι η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν θα αντιδρούσε μάλλον απογοητεύτηκε, αφού ο Ολυμπιακός ήταν κακός, δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάτι καλό και παράλληλα είχε θέματα στην άμυνα. Έτσι, η Φράιμπουργκ δεν δυσκολευόταν να φτάσει στην περιοχή του Βατσλίκ, έχοντας ευκαιρία στο 13′ με τον Γκρέγκοριτς που είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 21′ ήταν η σειρά του Κιέρεχ να απειλήσει με σουτ αλλά ο Βατσλίκ έκανε ωραία επέμβαση και τελικά στο 25′ ήρθε αυτό που… φαινόταν ότι θα έρθει. Το 0-2 των Γερμανών δηλαδή, με τον Κιέρεχ να δίνει ωραία στον Γκρέγκοριτς, ο οποίος από κοντά πλάσαρε σωστά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Πειραιώτες ήταν σε πολύ δύσκολη θέση και χρειάζονταν ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο για να πάρουν λίγο τα πάνω τους και να το πιστέψουν ξανά, αλλά ο Χουάνγκ στο 39′ δεν κατάφερε να σκοράρει με προσπάθεια εντός περιοχής, όπως δεν τα κατάφερε και ο Μπιέλ στην επαναφορά. Έτσι, το πρώτο μέρος έκλεισε με το Καραϊσκάκη να αποδοκιμάζει την ομάδα του Κορμπεράν, όπως είχε κάνει και πριν λίγες μέρες κόντρα στον Βόλο στο πρωτάθλημα.

Ο Κορμπεράν έβγαλε στην ανάπαυλα τους Μπουχαλάκη και Ρέτσο για να βάλει τους Ρέαμπτσιουκ και Κούντε περιμένοντας μια αντίδραση από την ομάδα του, αλλά τελικά αντί για αυτό, είδε το… τρίτο γκολ της Φράιμπουργκ: Η άμυνα ήταν απούσα, οι Γερμανοί έκαναν πάσες με το κεφάλι και τελικά ο Γκρέγκοριτς έγραψε από κοντά το 0-3.

Κάπου εκεί, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, το παιχνίδι έλαβε… πρόωρο τέλος αφού το σκορ δεν γινόταν να ανατραπεί, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν εύκολα την κατάσταση και τους Πειραιώτες να προσπαθούν να βάλουν έστω το γκολ της τιμής. Πώς να το βάλουν, όμως, αυτό το γκολ από τη στιγμή που έδειχναν να μην ξέρουν τι να κάνουν με τη μπάλα;

Τα αποτελέσματα
Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 0-3
Καραμπάγκ – Ναντ 3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Φράιμπουργκ 6
Καραμπάγκ 3
Ναντ 3
Ολυμπιακός 0

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Βρσάλικο (71′ Άβιλα), Μπα, Σισέ, Ρέτσος (46′ Κούντε), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46′ Ρέαμπτσιουκ), Μπόουλερ (62′ Ελ Αραμπί), Μπιέλ, Μασούρας (62′ Γκάρι Ροντρίγκες), Χουάνγκ Ουί-Τζο.

Φράιμπουργκ: Φλέκεν, Σίλντιγια, Μ. Γκίντερ, Λίνχαρτ, Κρ. Γκίντερ, Εγκεσταϊν, Χέφλερ, Ντόαν (69′ Πέτερσεν), Γκρίφο (78′ Κέμπλερ), Γκρέγκοριτς (62′ Σάντε), Κιέρεχ (62′ Τζεόνγκ).

madata.gr