Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τιμήθηκε στην Π.Ε. Κορινθίας η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος τιμήθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου από την Π.Ε. Κορινθίας με εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Συνοικισμού της Κορίνθου.

Σε σύντομο χαιρετισμό της στην εκδήλωση, παρουσία των υφυπουργών Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα και Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα επισήμανε πως η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.



 

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινίωτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης, η σύμβουλος του πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων Μικρασιατών κ.α.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, εξ άλλου, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθ. Κόρκα παρέστη σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, το Ιστορικό λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, το Περιβαλλοντικό Μουσείο Στυμφαλίας καθώς και σε εκδήλωση της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου.