Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εθνικός δρυμός Σουνίου – Λαύριο – Θορικός

2-10-2022

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση στον Εθνικό δρυμό Σουνίου και σημεία αρχαιολογικού-γεωλογικού- βιομηχανικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της χερσονήσου της Λαυρεωτικής. Ανακαλύπτουμε μυστικά μέρη και κρυμμένους θησαυρούς μόλις 50 χλμ από το κέντρο της Αθήνας.
Σκοπός της εξόρμησης είναι γνωριμία με την ιδιαίτερης σημασίας περιοχή, η απόλαυση της πεζοπορίας στο φυσικό περιβάλλον του δρυμού, η ιστορική αναδρομή και η γνωριμία με τη ζωή, την κουλτούρα και την πρόοδο των κατοίκων της περιοχής 2 αιώνες πριν.



 

Η εξόρμηση περιλαμβάνει :
κυκλική πεζοπορία 3 1//2 ωρών στον εθνικό δρυμό Σουνίου (στοές, πηγάδια, αρχαία μεταλλουργικά εργαστήρια με τις στέρνες τους και τα πλυντήρια μεταλλεύματος, λατομεία μαρμάρου)
ξενάγηση στο Ναό του Ποσειδώνα, στο Ναό της Αθηνάς Σουνιάδος είσοδος 10€, μειωμένο εισιτήριο 5€
περιήγηση στο Λαύριο(αστικός ιστός, σημαντικά κτίρια)
επίσκεψη στο Ορυκτολογικό Μουσείου Λαυρίου
ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και θέατρο του Θορικού ( ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς της Αττικής και μία από τις δώδεκα πόλεις που συνοικίστηκαν από το Θησέα).

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα μόλις διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες
Οι επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία όπου υπάρχει εισιτήριο εισόδου είναι προαιρετική

Αναχώρηση: 7πμ από τα Περιβολάκια
Βαθμός δυσκολίας: Α
Κόστος εξόρμησης : 20 ευρώ
Υπεύθυνες εξόρμησης:
Μάγια Φουριώτη: 6972838789
Δάφνη Μαγγαλούση : 6977601055

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό για μια μέρα.
Μαγιό και πετσέτα μπάνιου για όσους επιθυμούν να κολυμπήσουν στο Λαύριο
● Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
● Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
● Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
● Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενο τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
● Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)