Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Νέα υπόθεση revenge porn – Μοιράζουν αρχεία 141 γυναικών σε προσωπικές στιγμές

Μια ακόμη υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας βλέπει το φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά από την Πάτρα, όπου φέρεται να κυκλοφορεί μία λίστα με συνολικά 141 φακέλους, εκ των οποίων ο καθένας αφορά και σε μια γυναίκα!

Οι φάκελοι περιέχουν προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο γυναικών ενώ σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα pelop.gr , έχουν ήδη διαμοιραστεί μεταξύ αρκετών πολιτών της Πάτρας.
 

Στα εν λόγω αρχεία, μάλιστα, τα θύματα κατονομάζονται. Η λίστα περιλαμβάνει περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες και βίντεο και προς το παρόν, δεν έχει ανέβει στο διαδίκτυο, αλλά “μοιράζεται” από κινητό σε κινητό μέσω της εφαρμογής mega play που χρησιμοποιείται για την αποστολή μεγάλων σε όγκο δεδομένων.

Τη λίστα φέρεται να έχουν στο κινητό τους εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες άτομα διαπομπεύοντας τα ανυποψίαστα κορίτσια. Από αυτές κάποιες φαίνεται πως γνώριζαν ότι βιντεοσκοπούνταν ενώ άλλες όχι1

Ως προς τη νομική αντιμετώπιση του ζητήματος, η δυσκολία έγκειται στο γεγονός πως το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αλλά διαμοιράζεται από κινητό σε κινητό.