Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τιμήθηκε η επέτειος των 200 χρόνων από τη μάχη στην Περαχώρα

Με ξεχωριστό τρόπο τιμήθηκε χθες Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, η φετινή επέτειος των 200 χρόνων από την μάχη της Περαχώρας, η οποία με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών χαρακτηρίστηκε ως “εθνική εορτή τοπικής σημασίας”.




 

Στην πιο πάνω σχετική απόφαση αναφέρθηκε με δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, η οποία παρέστη στις εκδηλώσεις για την εν λόγω μάχη -που έγινε στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 1822-, ενώ παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, οι βουλευτές Κώστας Κόλλιας και Γιώργος Ψυχογιός, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, οι αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σάκης Παπαθανασίου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, εψάλη δοξολογία μετά την οποία έγινε κατάθεση στεφανιών και παρέλαση, ενώ ακολούθησαν δρώμενα που παρουσιάστηκαν από τους μαθητές των σχολείων της περιοχής. Πραγματοποιήθηκε, εξ άλλου, επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφίας στο Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας.

Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Κορινθία, ενώ ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια, ειδικά διασκευασμένα από τον Παναγιώτη Λάλεζα, με αναφορές στην Περαχώρα.