Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού

«Εντυπωσιακό» και «αξιέπαινο» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας το έργο που επιτελεί «Το χαμόγελο του παιδιού», μετά από μια συνολική παρουσίαση που του έγινε σε χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του κ. Κώστα Γιαννόπουλο.




Ο κ. Γιαννόπουλος υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής και πρόταση νομοθετικής πρωτοβουλίας για την «Πρόληψη Και Αντιμετώπιση Περιστατικών Εξαφάνισης Ανηλίκων Και Άλλες Διατάξεις», που έχει εκπονήσει «Το χαμόγελο του παιδιού», η οποία είναι αφιερωμένη στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, καθώς προέκυψε από δική της σκέψη.

Αντικείμενο της πρότασης είναι η εξειδίκευση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της εξαφάνισης ανηλίκων μέσω του καθορισμού των αρμόδιων φορέων ιδιωτικού και δημόσιου δικαίου για τη διαχείριση των υποθέσεων εξαφάνισης ανηλίκων, καθώς και των ενεργειών που πρέπει να υλοποιηθούν για τη διαχείριση, αλλά και την πρόληψη της εξαφάνισης ανηλίκων.

Ο κ. Τασούλας δεσμεύθηκε ότι θα αποστείλει τη νομοθετική πρόταση προς όλα τα κόμματα και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που ως γνωστόν διαθέτει και μνημόνιο συνεργασίας με «Το χαμόγελο του παιδιού».