Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση Κρυονέρι – Λέχοβα – Κεφαλάρι

 16-10-2022

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση για τη μέση του φθινοπώρου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στο Κρυονέρι, μονή Λέχοβας, πηγές Κεφαλαρίου.
Η πορεία θα ξεκινήσει από τη βρύση Πηρώνα (λίγο έξω από το Κρυονέρι) με ανάβαση και με εναλλαγές χρωμάτων, μέσα από αμπέλια, πλατάνια και δρυς, για την σπηλιά των Εβραίων, και στη συνέχεια στην Ιερά Μονή Παναγίας Λέχωβας, όπου θα έχουμε στάση.



 

Στη συνέχεια σε μονοπάτι με ομαλή ανηφόρα, μέσα από έλατα και ποικιλία μανιταριών, θα διασχίσουμε την κορυφογραμμή Γκράβα Λάκκα με πανοραμική θέα τη Ζήρια, τη Στυμφαλία και τον κάμπο του Κλημεντοκαίσαρι.
Η πορεία στη συνέχεια θα περάσει μέσα από δρυοδάσος, και στη συνέχεια θα έχει κατήφορο και φτάνοντας στον κάμπο, θα συναντηθούμε με άσφαλτο κοντά στο σημείο αναρρίχησης της περιοχής.
(Εδώ όποιο άτομο έχει κουραστεί, και δεν θέλει να συνεχίσει την πορεία, μπορεί να μπει στο λεωφορείο, και να έρθει στον τερματισμό, ώρες πορείας έως εδώ περίπου 4:30)

Συνεχίζοντας έχει ανηφορική πορεία προς το τούνελ που υπάρχει στην περιοχή, και στη συνέχεια θα βρεθούμε στις πηγές της Κεφαλαρίου. Η πορεία θα τελειώσει στο Κεφαλάρι.


Ω.Π 6 ΥΨ.Δ 530μ. Β.Δ Α+ Χλμ..14.

Κόστος εξόρμησης 15 €
Αναχώρηση στις 07:30 από τα Περιβολάκια.
Αρχηγοί εξόρμησης
Κουνελάκης Γιάννης 6984454116
Αγγελοπούλου Αθηνά 6976079810
Λόγω έξαρσης του COVID γίνεται ΣΥΣΤΑΣΗ μέτρων προστασίας, για αποφυγή μετάδοσης.
Απαραίτητος Εξοπλισμός: Σακίδιο, μπατόν, ορειβατικά μποτάκια, Ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον). Φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, νερό, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια),

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).