Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για “έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα” από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΙΟΑΣ “Πάνος Μυλωνάς”

Για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) “Πάνος Μυλωνάς” συνεχίζουν τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για “έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα”.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου, συνδιοργανώνουν την 16η “Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα” σε πόλεις των Π.Ε. της Περιφέρειας και συγκεκριμένα στο Αργος (πλατεία Αγίου Πέτρου), στην Καλαμάτα (Ιστορικό Κέντρο), στην Κόρινθο (πεζόδρομος Κολοκοτρώνη) στην Σπάρτη (κεντρική πλατεία) και στην Τρίπολη (πλατεία Πετρινού).



 

Με το μήνυμα “Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί”, οι εθελοντές του ΙΟΑΣ -που θα βρίσκονται σε 5 νυκτερινά σημεία διασκέδασης της Περιφέρειας- προτείνουν στις παρέες να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, για να αναλάβει, στο τέλος της, τον ρόλο του “οδηγού της παρέας” φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει, με την ακόλουθη προτροπή: “Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι. Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό”.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει οδηγούς και συνεπιβάτες, ώστε να αποκτήσουν πιο υπεύθυνη στάση, αντιλαμβανόμενοι ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν μπορούν να συνυπάρξουν.