Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας: Προβληματισμός για τα Περιφερειακά Ιατρεία

Την παρακάτω επιστολή έστειλε προχθές ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας προς τον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ σχετικά με τα περιφερειακά ιατρεία , μετά και από αναφορές που δέχθηκε από φαρμακεία του νομού μας.

Στην επιστολή αναφέρει: 

“Κόρινθος, 13/10/2022

Προς: Κο Καρβέλη Γιάννη Διοικητή 6 ης ΥΠΕ

Αριθμ. Πρωτ.: 94

Κύριε Διοικητά,

Σας γνωρίζουμε ότι ως Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας είμαστε αποδέκτες αναφορών από φαρμακεία της Π.Ε. Κορινθίας, τα οποία επιβαρύνονται ιδιαίτερα από τον συνεχή δανεισμό φαρμάκων σε συμπολίτες μας – χρόνια πάσχοντες, λόγω της μειωμένης δυνατότητας εξυπηρέτησης των τελευταίων από τα Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής τους.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται το φαινόμενο της μειωμένης επισκεψιμότητας ιατρού σε αρκετά Π.Ι. της Π.Ε. Κορινθίας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις και παύση της λειτουργίας τους. Κι όλα αυτά σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η Πανδημία δεν μας έχει εγκαταλείψει και επομένως η εξυπηρέτηση πολιτών της Περιφέρειας από το ΓΝΚ ή τα Κ.Υ. των πόλεων, προκειμένου για ηλεκτρονική συνταγογράφηση των χρόνιων αγωγών τους, όχι μόνο καθίσταται δυσχερής, εφόσον προϋποθέτει μετακίνηση ηλικιωμένων στην πλειοψηφία ασθενών, αλλά και δεν ενδείκνυται για τον προφανή λόγο της περαιτέρω επιβάρυνσης των Μονάδων Υγείας των πόλεων, επιφορτισμένων παράλληλα με τη διενέργεια εμβολιασμού κατά Covid-19, καθώς και την αντιμετώπιση και νοσηλεία τόσο οξέων ή έκτακτων περιστατικών, όσο και ασθενών με Covid-19.

Για τους λόγους αυτούς,

Σας αποστέλλουμε συνημμένο πίνακα με τα ιατρεία που υπολειτουργούν ή παραμένουν κλειστά και παρακαλούμε θερμά για τις δικές σας ενέργειες προς την κατεύθυνση επαρκούς κάλυψης των αναγκών συνταγογράφησης των χρονίως πασχόντων, ως επί το πλείστον ηλικιωμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι διαμένουν εκτός του αστικού ιστού.

Κρίνουμε δε σκόπιμο να σας προτείνουμε μια συνάντηση (δια ζώσης ή διαδικτυακά) με αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας, παρόντων και των Δημάρχων των Δήμων Κορινθίων, Βέλου– Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, προκειμένου να αποτυπωθούν οι ανάγκες των περιοχών αυτών για λειτουργία Π.Ι. με τακτική επισκεψιμότητα από ιατρό.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή

Για τον Φ.Σ.Κ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΛΟΚΩΝΗ ΣΟΦΙΑ                     ΤΣΙΡΙΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”