Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στειρώσεις αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Επιτυχημένη συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο

Ομαδικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς πραγματοποίησε ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου στο Ξυλόκαστρο.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής ο Δήμος μας φιλοξένησε μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου που με βαθύτατο φιλοζωικό αίσθημα και αφιλοκερδή διάθεση προσφοράς παρείχαν τις υπηρεσίες τους στειρώνοντας 96 αδέσποτα ζωάκια (45 σκυλιά και 51 γάτες).




 

Ήταν μια επιτυχημένη συνεργασία με την άψογα οργανωμένη ομάδα επιστημόνων και η οποία έλαβε χώρα στα κτηνιατρεία της πόλης με σκοπό τη μέριμνα για τα ζώα που στερούνται πρόσβασης σε επαρκή ιατρική φροντίδα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα πρέπει να αποδοθούν στον συντοπίτη μας κτηνίατρο κύριο Γιάννη Πολυζώη ,τους κυρίους/ες Παύλο Πέζαρο, Πέτρο Μπίσκα, Ελευθερία Γρεβεντοπούλου, Γεωργία Τρικούπη, Αθηνά Φραγκούλη, Χριστίνα Αγαθαγγελίδου, Βασίλη Πετρίδη, Ευδοκία Κοντορεπανίδου, Ελευθερία Μαρτσέκη, Μαρία Αθανασοπούλου, Μιμόζα Τσίλη, Μαρία Γιαννούλη καθώς και τις κτηνιάτρους μας κυρία Άννα Ζαχαρή για την παραχώρηση του ιατρείου της και τις κυρίες Ελπίδα Μητσούλα και Μαρία Πάντου και για την εθελοντική συνεισφορά τους.

Τέλος, ευχαριστίες απευθύνονται σε όλες και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στη διαδικασία περισυλλογής των αδέσποτων για ακόμη μια φορά, τους φιλόζωους/ες εθελοντές/τριες του Δήμου μας που δίνουν καθημερινά και ακούραστα έναν μεγάλο αγώνα για την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Την αποστολή επισκέφτηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Φάνης Μπρακούλιας επικεφαλής του συνδυασμού Σύμπραξη πολιτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και ο κ. Επαμεινώνδας Κατσούλας, επικεφαλής του συνδυασμού “Ενεργοί Δημότες”.

Προσπαθούμε ώστε να μην βλέπουμε άλλα νεογέννητα ζωάκια εγκαταλελειμμένα!

Βοηθάμε και προτρέπουμε στη στείρωση των ζώων συντροφιάς.