Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός για τους παιδοβιαστές

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μίλησε για τις υποθέσεις που αφορούν την κακοποίηση και τον βιασμό παιδιών που έχουν συγκλονίσει και αναφέρθηκε στις ποινές των δραστών και αν συμφωνεί με τον χημικό ευνουχισμό.

«Τα ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια», ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Μάκης Βορίδης.
 

Σε ερώτημα για τη συζήτηση που υπάρχει σχετικά με το αν πρέπει οι συγκεκριμένοι δράστες υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό, ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Είναι δύσκολο και από πλευράς δικαιωμάτων. Πολλά θέματα». Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης πρόσθεσε πως αυτή η συζήτηση εντάσσεται σε μία μορφή που αφορά την ποινική συνδιαλλαγή, η οποία συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

«Δηλαδή να του πεις ότι για να σε βγάλω από την φυλακή αφού εκτίσεις την ποινή σου, για παράδειγμα, 20 χρόνια, θα αποκτήσεις δικαίωμα υφ’ όρων απόλυσης αφού εκτίσεις πραγματικά τα 6 χρόνια, αλλά στα 6 για να αποκτήσεις αυτό το δικαίωμα θα έχεις αποδεχθεί αυτή την ιατρική πράξη πάνω σου», είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών ρωτήθηκε για το αν είναι αρνητικός ή όχι στον χημικό ευνουχισμό απαντώντας πως είναι κάτι πολύ δύσκολο να γίνει, αλλά θα πρέπει να εξεταστεί.