Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ναύπλιο: Το γαϊδουροκαλόκαιρο έστειλε τον κόσμο στη θάλασσα

Τα μπάνια δεν τελείωσαν στην Καραθώνα: Μαγιό, ξαπλώστρες, βουτιές λίγο πριν μπει ο Νοέμβρης

Κόντρα στο προχωρημένο Φθινόπωρο, το καλοκαίρι πείσμωσε και δε θέλει να φύγει, ακόμη κι αν βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την έλευση του Νοεμβρίου. Το γαϊδουροκαλόκαιρο ανέβασε τη θερμοκρασία στο Ναύπλιο και το Σάββατο έστειλε τον κόσμο στη θάλασσα. Μαγιό, ξαπλώστρες, βουτιές, με τους λουόμενους να απολαμβάνουν τη θάλασσα κάνοντας μπάνιο στην Καραθώνα.



 

Μπορεί άλλοι να ξεκίνησαν – με όλες τις δυσκολίες – να γεμίζουν τις δεξαμενές με πετρέλαιο και να ετοιμάζονται να ανάψουν τα καλοριφέρ, ή οι νοικοκυρές να βγάζουν τα χειμωνιάτικα από τις ντουλάπες, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που έβγαλαν και πάλι τα μαγιό από τη ναφθαλίνη, ζωγράφισαν το χαμόγελο στα χείλη και μισομαυρισμένοι ακόμα από το πρόσφατο καλοκαίρι, με διάθεση …ραστώνης, απόλαυσαν στο Ναύπλιο, το λεγόμενο γαϊδουροκαλόκαιρο ή σύμφωνα με τους Εγγλέζους ινδιάνικο καλοκαίρι (Indian Summer).


Η πλειοψηφία βέβαια όσων απόλαυσαν το Φθινοπωρινό τους μπάνιο στη θάλασσα ήταν τουρίστες, όμως δεν έλειψαν και οι ντόπιοι από την παραλία.

Το γαϊδουροκαλόκαιρο αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο Κυριακή, με τον κόσμο να κατακλύζει τις παραλίες κάνοντας μπάνιο στη θάλασσα, λίγο πριν μπει ο Νοέμβρης.

ΦΩΤΟ: anagnostis

anagnostis.org