Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάτσης: Γνώριζαν στη ΝΔ για τις εταιρείες μου από το 2019 -VIDEO

Το σκάνδαλο του διαγραφέντος πλέον “γαλάζιου” βουλευτή Ανδρέα Πάτση και οι συνεχείς αποκαλύψεις γύρω από αυτό εξακολουθούν να ταλανίζουν τη ΝΔ και την πολιτική ζωή. Οι καταγγελίες σε βάρος του σχετικά με την υπόθεση πλουτισμού του από «κόκκινα» δάνεια, που αγόραζε στο 1/15 της αξίας τους αλλά και τις απευθείας αναθέσεις κοντά στο 1 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να έχει εισπράξει μέσω ΕΛΤΑ για νομικές συμβουλές επιφέρουν νέο «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου που έχει μετατραπεί σε αυλή των σκανδάλων.

Ο Ανδρέας Πάτσης παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης στο τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και εξέθεσε τη Νέα Δημοκρατία.


«Η δραστηριότητα μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου», είπε και πράγματι εκ του αποτελέσματος χρειάστηκαν δύο χρόνια για να φτάσει το Μαξίμου να αντιδράσει.
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, τόνισε:

«Όταν όλες αυτές οι ξένες εταιρείες δημοσιοποιήθηκαν, κανείς δεν είπε στον νέο δικηγόρο ότι υπάρχει κάτι παράνομο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως υπήρχε τέτοιο πρόβλημα» για το ασυμβίβαστο που υπάρχει για έναν βουλευτή και την συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία.

Ο αποπεμφθείς βουλευτής της Ν.Δ. επέλεξε να διατηρήσει τις γέφυρες με το κόμμα της Πειραιώς λέγοντας ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν ολόσωστη» και φυσικά είπε πως για το σκηνικό που δημιουργήθηκε φταίει η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να “χτίσει” μια νοσηρή ατζέντα, ενώ ο πρωθυπουργός δίνει τις μάχες του».

Ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίστηκε και στον OPEN
Μιλώντας στο OPEN παραδέχθηκε ότι πήρε «κόκκινα δάνεια» αξίας 63 εκατ. ευρώ, αντί 4,3 εκατ. ευρώ λέγοντας: «Ήταν διεγραμμένα δάνεια, αυτό σημαίνει ό,τι η τράπεζα έβγαλε διαταγή πληρωμής, επιχείρησε να κάνει κατάσχεση αν υπήρχε περιουσιακό στοιχείο, δεν μπόρεσε να τα εισπράξει και πήγαν στα διαγραφέντα. Η τράπεζα τα είχε διαγράψει ως ανείσπρακτα».

Μάλιστα όπως είπε δανείστηκε σε τράπεζα τα 4,3 εκατ. ευρώ, για να αγοράσει τα «κόκκινα δάνεια».

«Τα 4,3 δόθηκαν στη τράπεζα. Δεν υπάρχει πλέον αυτή η εταιρεία, είναι ανενεργή. Έχω αποπληρώσει μεγάλο μέρος του. Το δάνειο θα αποπληρωνόταν από τις εισπράξεις που θα έκανε η εταιρεία. Το υπόλοιπο δάνειο δεν θα αποπληρωθεί».

Ο κ. Πάτσης χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο σχολιάζοντας ότι «αφού είναι νόμιμο, τότε τι συζητάμε;», ανέφερε ότι «Δικηγόρος είμαι, όχι ο Πάπας», ενώ σχολίασε ότι «δεν υπάρχει ασυμβίβαστο επειδή είμαι βουλευτής. Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί μία τεράστια πολυεθνική δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του σε ακόμα και σε ένα θέμα που αφορά το Δημόσιο σε ένα θέμα όπως η ενίσχυση των κρατικών κεφαλαίων. Άλλο η γνώμη κάποιου και άλλο αν είναι νόμιμο. Το θέμα της ηθικής μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους. Ας μείνουμε στο νόμιμο».

Ειδικότερα, ερωτώμενος, αν συνεχίζει αν εισπράττει χρήματα από δανειολήπτες για να μην βγουν τα σπίτια τους στον πλειστηριασμό, απάντησε: «Καμία σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία, έχω πάρα πολλές υποθέσεις στο γραφείο μου από πολλές πηγές, εντός κι εκτός χώρας. Δεν ασχολούμαι με πλειστηριασμούς. Εντολοδόχος είμαι, αν βγήκε κάποιου το σπίτι ας έρθει να το πει. Ασκώ τη δικηγορία 32 χρόνια, είμαι άγνωστος; Δικηγόρος είμαι, όχι ο Πάπας» είπε.

«Δεν με ενημέρωσε η Επιτροπή Ελέγχου. Ας κατηγορηθώ για αμέλεια»

«Όταν πήγαν τα ΕΛΤΑ στην εταιρεία διαχείρισης των Βρυξελλών, ήμουν συνεργάτης της. Υπήρχε μια τριγωνική σχέση. Υπάρχει ασυμβίβαστο;» αναρωτήθηκε.
«Θεωρώ σωστή την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ταλέντο, να δημιουργεί ένα τυφώνα και να παρασύρει τους πάντες. Ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει δυσκολίες εντός κι εκτός, οπότε καλά έκανε και με διέγραψε»

«Θα μείνω στη Βουλή και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου»

«Είμαι νομιμότατος, έχω τον δικό μου αξιακό κώδικα»

libre.gr