Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρτα: Μαθητής έμεινε παράλυτος μετά από ξυλοδαρμό από συμμαθητή του στο σχολείο

Παράλυτος έμεινε ένας 15χρονος μαθητής στην Άρτα, που υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, μετά από ξυλοδαρμό από συμμαθητή του στο προαύλιο του σχολείου.

Ο 15χρονος, αρχικά δέχθηκε χτύπημα με μπάλα στο κεφάλι από τον συμμαθητή, στη συνέχεια, του έκανε κεφαλοκλείδωμα και άρχισε να τον χτυπά στα σιδερένια κάγκελα του σχολείου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA. Το παιδί μετά από λίγο κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.




«Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή το πρωί εν ώρα σχολείου. Νοσηλεύτηκε την Παρασκευή και φύγαμε το Σάββατο για το σπίτι μας, με οδηγίες πως εάν ο Βαγγέλης έχει την οποιαδήποτε ενόχληση να επιστρέψουμε. Την Κυριακή που επιστρέψαμε πάλι στο νοσοκομείο, του έκαναν αξονική για να δούμε εάν μπορούμε να φύγουμε για άλλο νοσοκομείο» περιέγραψέ η μητέρα του 15χρονου.

«Το βράδυ της Παρασκευής μας κράτησαν μέσα για να δουν πως θα εξελιχθεί. Το βράδυ συνήλθε, περπάτησε κανονικά, δεν είχε ενόχληση. Το ίδιο και το Σάββατο το πρωί. Οι γιατροί θεώρησαν ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και μας έδιωξαν για το σπίτι, αλλά με οδηγίες. Τα ξημερώματα (σ.σ: της Κυριακής) προσπάθησε να πάει στο μπάνιο, αλλά άρχισε να νιώθει μουδιασμένος και άρχιζε να παραλύει. Δεν μας ενημέρωσε, γιατί δεν ήθελε να μας ανησυχήσει. Το πρωί όμως με φώναξε στο δωμάτιο και μου είπε ότι είναι χειρότερα από την Παρασκευή και είπε ότι δεν νιώθει το αριστερό χέρι και το πόδι του» πρόσθεσε.

Το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο της Άρτας και από εκεί στο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο.

Ερωτήματα για τη στάση των καθηγητών
Οι γονείς του παιδιού κατήγγειλαν πως ο εκπαιδευτικός που το συνόδευσε στο νοσοκομείο δεν ενημέρωσε σωστά τους γιατρούς, καθώς τους είπε μόνο για το χτύπημα στο κεφάλι με την μπάλα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Παράλληλα, σημείωσαν πως δεν υπήρχε επιτήρηση κατά τη διάρκειά του διαλείμματος, αν και ήταν γνωστό ότι ο μαθητής είχε επιθετική συμπεριφορά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε για το περιστατικό την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας με καθυστέρηση.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε ΕΔΕ και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα. Η εξέλιξη αυτή «ξεσήκωσε» την ΕΛΜΕ Άρτας, η οποία με ψήφισμα εκδήλωσε τη στήριξή της στους καθηγητές του σχολείου και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχουν πειθαρχικού τύπου διαδικασίες και διώξεις εναντίον των καθηγητών «με αφορμή γεγονότα της καθημερινής σχολικής ζωής».