Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Το χρονικό της τραγωδίας με τη νεκρή 45χρονη τουρίστρια

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Ιεράπετρας και της Κρήτης, από την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην θέση Αγιά Φωτιά, που βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα, στο δρόμο προς τη Σητεία.

Μία 45χρονη τουρίστρια έχασε τη ζωή της, ενώ το παιδί της απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο, από τα χαλάσματα ενοικιαζόμενου διαμερίσματος, όπου διέμεναν, μετά από κατολίσθηση, που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στην περιοχή Αγία Φωτιά. 

Σώος βγήκε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας. Τραγική ειρωνεία είναι ότι η χθεσινή νύχτα, ήταν η τελευταία των διακοπών, για την οικογένεια των τουριστών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία σημειώθηκε τα μεσάνυχτα. Τεράστιος όγκος βράχου, αποκολλήθηκε καταπλακώνοντας ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην πλαγιά της Αγίας Φωτιάς Λασιθίου. Μια 45χρονη γυναίκα από την Σλοβενία έχασε τη ζωή της, ενώ ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ιεράπετρας νοσηλεύεται ο 10χρονος γιος της.

Έξι ώρες διήρκησε η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού της τριμελούς οικογένειας των τουριστών, μέσα από τα συντρίμμια.

Μέρος των δωματίων έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την αποκόλληση του βράχου, ο οποίος κύλησε στην πλαγιά και έπεσε πάνω στο κτήριο. Την ίδια στιγμή σε άλλο σημείο του διαμερίσματος, βρισκόταν ο 51χρονος πατέρας, ο οποίος απεγκλωβίστηκε χωρίς, να τραυματιστεί σοβαρά.

Για γεωλογικό φαινόμενο που επιταχύνθηκε, εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων στην Κρήτη, έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

ertnews.gr