Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έγκριση μελέτης για την νέα συνδετήρια οδό Νεμέας – Κιάτου παρά το φράγμα Ασωπού

Το Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε. – ΑΟΤΑ”, στη συνεδρίασή του, χθες Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης του εν λόγω ΑΟΤΑ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης για την τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας ως προς την εκπόνηση αντιπλημμυρικών και συγκοινωνιακών μελετών.



 

Οι εν λόγω μελέτες αφορούν, α) στη νέα συνδετήρια οδό Νεμέας – Κιάτου παρά το φράγμα Ασωπού, β) στην οριοθέτηση του χειμάρρου Ράχιανη και στην κατά τμήματα διευθέτησή του καθώς και γ) στην κατασκευή νέας γέφυρας στους Καλλιάνους προς αντικατάσταση της υφιστάμενης.

Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε η διακήρυξη δύο διεθνών ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών μέσω ΕΣΗΔΗΣ με αντικείμενο την επιλογή αναδόχου, αφ’ ενός για το έργο “Ενέργειες συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων” στο πλαίσιο της πράξης “Ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου” και αφ’ ετέρου για το έργο “Ενέργειες συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων” στο πλαίσιο της πράξης “Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.