Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Eva: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ. Πώς θα εξελιχθεί -VIDEO

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Eva», που έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα.
έχει ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου να «σαρώνει» της στη χώρα μας. Η «Eva» ξεκίνησε επέλασή της από το Ιόνιο, ενώ αναμένεται να επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής η «Eva» έφερε έντονες βροχοπτώσεις στα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ υδροστρόβιλοι καταγράφηκαν στην Ηγουμενίτσα. 

Μάλιστα στην Αττική το φαινόμενο εντάθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με έντονες βροχοπτώσεις και κεραυνούς, με την νεροποντή να διαρκεί στην Αττική περίπου 40 λεπτά.
Το απόγευμα του Σαββάτου, οι πολίτες σε πολλές περιοχές της χώρας έλαβαν μήνυμα από το 112, προκειμένου να προφυλαχθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μάλιστα η Πολιτική Προστασία εξέδωσε οδηγίες για την προστασία από την κακοκαιρία.

Κακοκαιρία Eva: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ και πρόγνωση Μαρουσάκη – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε αρχικά στις 4 Νοεμβρίου 2022 και το οποίο ανανεώνεται κάθε 12 ώρες, επικαιροποίησε η ΕΜΥ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και τα οποία αφορούν την εξέλιξη της κακοκαιρίας “EVA”, η οποία ήδη έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή της σε πολλές περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας και την Κυριακή (06-11-22). Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο καθώς και την κεντρική Μακεδονία ενώ μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής (06-11-2022) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, τη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Η Αττική θα επηρεαστεί τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής, έως και τις απογευματινές ώρες.
Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται: α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης), γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες και δ) από το μεσημέρι στο Ανατολικό Αιγαίο, από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα και από νωρίς το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.
Πρόγνωση Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN μέσα στις επόμενε ώρες θα δεχθούν έντονες βροχοπτώσεις οι περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας αλλά και τα νησιά του δυτικού Αιγαίου. Επικίνδυνες περιοχές για τις αμέσως επόμενε ώρες είναι το κεντρικό και νότιο Ιόνιο, η δυτική, νότια και ανατολική Πελοπόννησος αλλά και η ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το κύμα κακοκαιρίας πέρασε πάνω από την Αττική κι έδωσε αυτό το ισχυρό πέρασμα βροχών και καταιγίδων. Το επόμενο τρίωρο οι περιοχές που θα δεχτούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, είναι αυτές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας αλλά και τα νησιά του δυτικού – βορειοδυτικού Αιγαίου. Με αργή μετατόπιση, το βαρομετρικό χαμηλό μετακινείται προς τα ανατολικά. Επικίνδυνες για τις επόμενες ώρες είναι οι περιοχές του κεντρικού και νότιου Ιονίου, η ακτογραμμή της Πελοποννήσου, η δυτική, νότια και ανατολική Πελοπόννησος όπως και η περιοχή νότιας και ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Αρκετές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε και προς την περιοχή της Εύβοιας αλλά και προς τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες.

madata.gr