Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γ. Ψυχογιός: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας Λουτρακίου

Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κορινθίας Γ. Ψυχογιού, κατατέθηκε ως Αναφορά προς τa αρμόδια Υπουργεία, επιστολή διαμαρτυρίας υπογεγραμμένη από την  Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας, το Σύλλογο Επισιτιστικών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λουτρακίου και τον Σύλλογο Εμπόρων και Βιοτεχνών Λουτρακίου,  η οποία  αναφέρεται στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Λουτρακίου.

Ένα ακόμα χτύπημα για την τοπική κοινωνία, και τους επαγγελματίες,  μετά το συνεχόμενο  κλείσιμο υπηρεσιών και τραπεζών σε μια μεγάλη και πολύ σημαντική περιοχή για το Νομό με χιλιάδες   επισκέπτες.




 

 Φέρνουμε το θέμα στη  Βουλή , σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων μας και   για  άλλα υποκαταστήματα τραπεζών στο Νομό,  ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΤΕ Λουτρακίου, μιας απόφασης που θα επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα κατοίκων και επαγγελματιών θα αποδυναμώσει και θα υποβαθμίσει την  περιοχή.

Ακολουθεί η Αναφορά αναλυτικά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους Υπουργούς:

 Οικονομικών

Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 

 Θέμα: «Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας Λουτρακίου »

 

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά   επιστολή διαμαρτυρίας  που υπογράφεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας, το Σύλλογο Επισιτιστικών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λουτρακίου και τον Σύλλογο Εμπόρων και Βιοτεχνών Λουτρακίου, η οποία  αναφέρεται στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Λουτρακίου.

Σύμφωνα με την επιστολή των φορέων η είδηση του επικείμενου κλεισίματος έρχεται να προστεθεί στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε το κλείσιμο των EUROBANK και  ALPHA BANK, στην πόλη του Λουτρακίου.

Σημειώνουν πως παρόλο που οι συστημικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με σκοπό την απρόσκοπτη ευρυθμία του εμπορίου και της οικονομίας, τα δύο τελευταία χρόνια συναντούν μειώσεις στο προσωπικό των καταστημάτων, μείωση των ωρών εξυπηρέτησης του κοινού και συρρίκνωση των καταστημάτων.  .

Τονίζουν πως το κατάστημα εξυπηρετεί εκτός από την τοπική κοινωνία, μεγάλο αριθμό τουριστών και επισκεπτών αφού το Λουτράκι αποτελεί τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο. Η οριστική διακοπή λειτουργίας του, θα επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα κατοίκων και επαγγελματιών που συναλλάσσονται με την τράπεζα, εφόσον θα διανύουν χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν από άλλο κατάστημα. Επίσης με την απόφαση αυτή θα αποδυναμωθεί και θα υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων καθώς το κατάστημα εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά.

Δηλώνουν την πλήρη αντίθεση τους στον σχεδιασμό που  περιλαμβάνει το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος που θέτει σημαντικά εμπόδια στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και ζητούν την αναθεώρηση της απόφασης κλεισίματος της Εθνικής Τράπεζας Λουτρακίου.

  Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Συν. Η επιστολή διαμαρτυρίας των Φορέων

 

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου  2022                                               Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

                                                                                                                ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ