Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Save Planet: Το μήνυμα της Κορίνθου για το περιβάλλον

Στην παγκόσμια κοινή δράση διάσωσης του πλανήτη συμμετείχε η Κόρινθος το Σάββατο το πρωί. Αφορμή ήταν η σύσκεψη COP 27 στην Αίγυπτο, όπου πολίτες, οργανώσεις, φορείς του κόσμου υλοποίησαν κατά τόπους συμβολικές δράσεις ενημερώνοντας για το μέγεθος της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα την ευθύνη του οποίου για την Ελλάδα είχε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
 

Με το μήνυμα saveplanet γραμμένο σε πλακάτ μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην παραλία Καλάμια το Σάββατο το πρωί «σε μια δράση που οφείλαμε να υλοποιήσουμε» όπως ανέφερε η κ.Δήμητρα Δανιήλ – συνεργάτης του Δημάρχου Κορινθίων και υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στο δήμο Κορινθίων. «Είμαστε εδώ σήμερα για να προσευχηθούμε για τον πλανήτη μας. Όλοι  βλέπουμε την κλιματική αλλαγή και όλοι πρέπει να κάνουμε για να σωθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ.Δανιήλ.

Την δράση υποστήριξε ένθερμα βοηθώντας στην οργάνωση της και συμμετέχοντας, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, γνωστός για την περιβαλλοντική παρουσία του Παναγιώτης Σπύρου:

«Μας κάλεσε το περιβάλλον σήμερα και δηλώνουμε παρών. Είναι πρωτοβουλία της ελληνικής εταιρίας προστασίας της Φύσης λόγω των συζητήσεων που ξεκινούν στην σύσκεψη COP 27 στην Αίγυπτο. Με αφορμή αυτήν την σύσκεψη είμαστε εδώ για να στείλουμε μήνυμα σωτηρίας του πλανήτη. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία και την προσπάθεια διότι όταν έχουμε φτάσει στο μη παρέκει πρέπει να κάνουμε κάτι. Ακόμα και μια μικρή φωνή είναι δυνατή!»

Η συμμετοχή και παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου στην δράση έστειλε ένα ακόμα μήνυμα, το μήνυμα της ουσιαστικής ενεργοποίησης όλων όσων κατέχουν θέσεις και αξιώματα και δύνανται μέσω αυτών να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση υλοποίησης ενεργειών που προστατεύουν και αναβαθμίζουν το περιβάλλον μας.

«Ο πλανήτης χρειάζεται περισσότερη προσοχή από όλους μας γιατί η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Από την εκπομπή των ρύπων έχουν αλλάξει οι συνθήκες και όλοι πρέπει να προσέχουμε από τους ηγέτες του κόσμου  έως τον κάθε πολίτη από εμάς.

Αντιμετωπίζουμε την  λειψυδρία, την αλλαγή της θερμοκρασίας, βλέπουμε, την κατάργηση των εποχών , συνέπεια των συνεχώς αυξανόμενων εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και των ενεργειών που δεν είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Είναι καθήκον όλων μας να συνεργαστούμε με τους οργανώσεις που έχουν την γνώση ώστε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις που τον προστατεύουν» ανέφερε ο Δήμαρχος.