Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Παράδοση ναρκωτικών κατ’ οίκον και το μαγαζί «βιτρίνα»

Ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, 22 ετών, αλβανικής καταγωγής, πατρινός ιδιωτικός υπάλληλος εισπρακτικής εταιρείας, επίσης 22 ετών και 27χρονος «αιώνιος» φοιτητής από το Αγρίνιο, είναι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίας «Πελοπόννησος», το προφίλ των τριών ανδρών που συνελήφθησαν την Τρίτη για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στην Πάτρα.Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ασφάλειας Πατρών πέρασαν χειροπέδες στους δυο πρώτους κατά την έξοδο τους από γκαρσονιέρα – καβάτζα, στο Ψαροφάϊ. Κατά πληροφορίες της «Π», την νοίκιαζε ο 22χρονος που φέρεται πως είχε ηγετικό ρόλο. Εκεί αποθήκευε τις ποσότητες ναρκωτικών που προμηθευόταν από την Αθήνα και στη συνέχεια «έσπρωχνε» αποκλειστικά και μόνο πατρινούς χρήστες. Εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κιλά κάνναβης, 118 γρ κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας και πάνω από 9.000 €.

Ο αγρινιώτης «φοιτητής» συνελήφθη κατά την επίσκεψη του στη ψησταριά που διατηρεί ο «εγκέφαλος» στο κέντρο της πόλης, αγνοώντας προφανώς τι είχε προηγηθεί. Πρόκειται για άτομο που, όπως πληροφορείται η «Π», κατά το παρελθόν είχε σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί για την επίθεση στο γραφείο του πρώην αχαιού βουλευτή της ΧΑ, Μιχάλη Αρβανίτη, στην Πάτρα.

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Ο 22χρονος επιχειρηματίας που φέρεται μέχρι προσφάτως ως ιδιοκτήτης ενός ακόμα καταστήματος σε προάστιο της Πάτρας, είχε ενεργό συμμετοχή στη διακίνηση. Οπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, θέλοντας να έχει τον πλήρη έλεγχο της «δουλειάς», αλλά και την αποφυγή τυχόν απρόοπτων που θα αποκάλυπταν την παράνομη δραστηριότητα που είχε αναπτύξει τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, παρέδιδε ο ίδιος, τις «παραγγελίες» σε κατ΄οίκον ραντεβού. Ηταν ιδιαιτέρως προσεκτικός και λακωνικός τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους πελάτες, φροντίζοντας να μην αφήνει ίχνη και αποδείξεις. Ο 27χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε αναλάβει να προμηθεύει φοιτητές με κάνναβη.

Στην κατοχή των συλληφθέντων ένας εκ των οποίων αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, 1.765 € και τρία κινητά, ενώ κατασχέθηκαν και τα οχήματα τους.

Από τη διάθεση των ναρκωτικών κατ’ εκτίμηση, θα κέρδιζαν πάνω από 116.000€. Με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους , κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διακίνησης ναρκωτικών και βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, θα οδηγηθούν στον ανακριτή για ν’ απολογηθούν.

pelop.gr