Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο ισόπεδος κόμβος στην γέφυρα του Γκα, στην Κορινθία

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, ο ισόπεδος κόμβος στην γέφυρα του Γκα, στην διασταύρωση των Αθικίων με την παλαιά εθνική οδό οδό Κορίνθου – Αργους.

“Δώσαμε στην κυκλοφορία τον κόμβο Γκα, αυξάνοντας σημαντικά την ασφάλεια σε ένα σημείο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης εκφράζοντας ικανοποίηση για το σύντομο χρόνο που απαιτήθηκε για το εν λόγω έργο που υλοποίησε η Περιφέρεια με δαπάνη 212.693,81 ευρώ.



 

Ο περιφερειάρχης, στις δηλώσεις του, τόνισε ακόμα ότι πριν τα Χριστούγεννα θα δημοπρατηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου άλλοι τρεις κόμβοι στην Κορινθία -δύο στην παλαιά εθνική οδό μέχρι το Λέχαιο και ο τρίτος έξω από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Η συνολική δαπάνη για τα εν λόγω έργα ανέρχεται σε περίπου 5 εκ ευρώ, πίστωση που προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως σημείωσε.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα υπογραφεί στο Κρυονέρι, το μεγάλο έργο αναβάθμισης του εκεί αστεροσκοπείου, με προϋπολογισμό 4,3 εκ ευρώ:

“Αφήνουμε ως περιφερειακή Αρχή χειροπιαστό έργο στην Κορινθία. Στον κόσμο πρέπει να λέμε πώς διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρήμα και τι αποτελέσματα φέρνει αυτή η διαχείριση” τόνισε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, στην τελετή των εγκαινίων ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου, η ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Λέκκας στην μελέτη του οποίου βασίστηκε το πιο πάνω έργο.