Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου στην WTM στο Λονδίνο

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου έλαβε μέρος για 3η φορά στην World Travel Market, τη διεθνή τουριστική έκθεση που διοργανώθηκε στο Λονδίνο 7- 9 Νοεμβρίου.

H έκθεση World Travel Market αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επαγγελματικές τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως με χιλιάδες εκθέτες από την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία να δίνουν δυναμικό παρόν στην έκθεση σε ετήσια βάση.Η Διεθνής Έκθεση πραγματοποιήθηκε στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ExCel London και την επισκέφθηκαν πάνω από 51.000 επισκέπτες.

Κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου φιλοξενήθηκε στο stand της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης και εκπροσωπήθηκε από την κα. Βιβή Γιαλού, Marketing Manager του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου πραγματοποίησε 12 συναντήσεις B2B με τουριστικά γραφεία που εδρεύουν στο Λονδίνο, σε Workshopπου διοργάνωσε η εταιρία RespondOnDemand.

Σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου του Λονδίνου, συνάντησε εκπροσώπους Αγγλικών και Αμερικανικών τουριστικών γραφείων και παρουσίασε το τουριστικό προϊόν του Δήμου Λ-Π-ΑΓ.Θ. Η  προβολή του προορισμού μας, με τις θεματικές μορφές τουρισμού που διαθέτει και τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές της, συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση του εισερχόμενου στην ευρύτερη περιοχή τουρισμού.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν follow-ups στους tour operators που εξέφρασαν ενδιαφέρον να επισκεφθούν το Λουτράκι και να το εντάξουν στα προγράμματά τους, ενώ όλες οι επαφές που έγιναν παραδίδονται στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά γραφεία για περαιτέρω αξιοποίηση.

Το ενδιαφέρον για το Λουτράκι ήταν αυξημένο. Μάλιστα ο LTO επιθυμεί να διοργανώσει το 2023 Fam Trip για 10-15 συμμετέχοντες (υπευθύνους γραφείων σε διάφορα states της Αμερικής) έπειτα από το ενδιαφέρον που εξέφρασε Τουριστικό γραφείο από τις ΗΠΑ, το οποίο επιθυμεί να εντάξει στο πρόγραμμα του, προορισμό κοντά στην Αθήνα με άρτιες ξενοδοχειακές υποδομές.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία δίνει την δυνατότητα φιλοξενίας των στελεχών  εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ και την συνολική άψογη συνεργασία.