Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Να αρθεί άμεσα η αδικία εναντίον της Π.Ε. Κορινθίας, σε ό,τι αφορά την κατανομή των 20 ασθενοφόρων»

Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας παρότι δυστυχώς μέχρι σήμερα η αρμοδιότητα της λειτουργίας των μονάδων Υγείας ανήκει στο Υπουργείο και όχι στις Αιρετές Περιφέρειες.

Από το ΠΕΠ Πελοποννήσου χρηματοδοτήθηκε πλήθος έργων που αφορούν την αναβάθμιση των κτιρίων των Νοσοκομείων αλλά και των Κέντρων Υγείας καθώς και την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού.



 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου Κορίνθου και η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κιάτου.

Από το ΠΕΠ Πελοποννήσου  χρηματοδοτήθηκαν παρόμοιες παρεμβάσεις στο σύνολο των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σχετικά με την πρόσφατη προμήθεια των 20 ασθενοφόρων στην Πελοπόννησο, έργο για το οποίο ως Περιφερειακή Αρχή είχαμε εκδώσει σχετική πρόσκληση και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ τον Οκτώβριο του 2019, οφείλουν οι υπεύθυνοι της κατανομής των ασθενοφόρων να διορθώσουν το μεγάλο λάθος εις βάρος της Π.Ε. Κορινθίας.

Είναι αδιανόητο από τα 20 ασθενοφόρα, ένα μόλις ασθενοφόρο να προστίθεται στο δυναμικό της Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Γκούρας.

Με δεδομένο ότι ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος καθώς και η έκδοση σχετικής πρόσκλησης αφορούσε την ενίσχυση του συνόλου των Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου, απαιτούμε άμεσα να αρθεί η αδικία εναντίον της Κορινθίας και να ενισχυθούν τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας, τα οποία καλύπτουν περιοχές με αυξημένες ανάγκες.  

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Κορινθίας

Θανάσης Πισιμίσης &

Γιώργος Πετρίτσης