Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει διήμερη ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο. 26/27-11-2022.

Βαθιά δωρικός και αισθαντικός, ο Ταΰγετος δεν είναι ένα βουνό σαν όλα τ’ άλλα. Είναι ιδιαίτερος γιατί είναι αλλιώτικος κάθε στιγμή της μέρας, κάθε εποχή του χρόνου και όχι μόνο. Είναι ιδιαίτερος και μοναδικός γιατί μάθαμε να τον θωρούμε με τα μάτια της ψυχής και να καθρεφτίζονται πάνω στις ορθοπλαγιές του όλα μας τα συναισθήματα, οι σκέψεις κι οι προσδοκίες.Ένα τέτοιο έργο είναι κι ο Ταΰγετος ή Πενταδάκτυλος, η ωραιότερη και ψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου.
Το Σάββατο 26/11/2022 θα αναχωρήσουμε στις 11 το πρωί από το parking του Αγίου Νικολάου για Σπάρτη και τις πηγές Μαγγανιάρη 980 μ.
Θα ανέβουμε από βατό μονοπάτι στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Ω.Π. 1:30-2.


Την Κυριακή 27/11/2022 θα ξεκινήσουμε νωρίς για την κορυφή του Ταϋγέτου Προφήτης Ηλίας 2.404 μ. και θα επιστρέψουμε από τα ίδια στις πηγές Μαγγανιάρη. Ω.Π. 7 Β.Δ Β+

Κόστος διανυκτέρευσης στο καταφύγιο 12 ευρώ. Υπάρχει δυνατότητα φαγητού το βράδυ και πρωινού με έξτρα χρέωση.
Περαιτέρω διευκρινήσεις από τους αρχηγούς της εξόρμησης.
Αρχηγοί εξόρμησης
Κουναβέλης Τάσος 6932902284
Παλασσοπούλου Αθηνά 6947279750
Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς και στο τηλ. του Συλλόγου 2741 029970, Τετάρτη και Παρασκευή ώρες 20:00 έως 22:00.

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό για μια μέρα.
Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος.

Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).