Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κιβωτός του Κόσμου: Το νέο ΔΣ – Τα επτά μέλη και οι ιδιότητές τους

Ανακοινώθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Κιβωτό του Κόσμου, ύστερα από την άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης.

Ύστερα από τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και αυτές που συνεχίζουν να έρχονται, αποφασίστηκε το πρωί της Δευτέρας (21/11) το άμεσο ξήλωμα του προηγούμενου ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου και έτσι σήμερα, έχουμε στα χέρια μας – ύστερα από σχετική ανακοίνωση – τη λίστα με τα 7 συνολικά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.



 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ήρθε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, η αντικατάσταση του ΔΣ γίνεται «με μοναδικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των πιο ευάλωτων παιδιών που έχουν βρεθεί εκτός της οικογένειάς τους και ζουν στη δομή».

Η λίστα με τα επτά μέλη του νέου ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου

Τα νέα μέλη που αποφασίστηκε να στελεχώσουν το ΔΣ είναι τα παρακάτω:

  1. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου
  2. Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
  3. Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»,
  4. Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS,
  5. Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»,
  6. Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά»,
  7. Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Εφαρμόζουμε μια διάταξη για έκτακτη αλλαγή στη διοίκηση κοινωνικών δομών που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες έχοντας απέναντι πολλούς. Μια διάταξη που πολεμήθηκε αλλά χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος εμείναμε σε αυτήν. Τώρα είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε. Είναι μια διάταξη που χρησιμοποιείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά δυστυχώς είμαστε ενώπιον αυτών και πρέπει να δράσουμε για την προστασία των παιδιών», δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου για την εφαρμογή της διάταξης που η ίδια εισηγήθηκε και ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2022 (άρθρο 67 Ν. 4921/2022).