Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνής κατακραυγή για την κράτηση του φωτορεπόρτερ Ν. Πήλου στα «Προσφυγικά»

Μάταια προσπαθεί η Κυβέρνηση να πείσει για την ελευθερία του Τύπου στην χώρα μας, όπου φωτορεπόρτερ συλλαμβάνονται επειδή κάνουν την δουλειά τους.

Διασυρμός για ακόμη μία φορά για τις αυταρχικές πρακτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά την κράτηση του φωτορεπόρτερ – μέλους της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου – Νίκου Πήλου κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.



 

Κι ενώ ο Πρωθυπουργός προσπαθεί αγωνιωδώς να πείσει πολίτες κι οργανισμούς ότι όσοι του ασκούν κριτική για το επίπεδο της Ελευθερίας Τύπου στην χώρα μας θέλουν να τον διαβάλουν, η κράτηση του φωτορεπόρτερ καταφέρει ένα ακόμη σφοδρό πλήγμα στο δήθεν φιλελεύθερο προφίλ της Κυβέρνησης, αποδομώντας πλήρως το αφήγημά της.

Η αντίδραση του Διεθνούς Ινστιτούτου Δημοσιογραφίας  ήταν άμεση καθώς καλούσε τις ελληνικές αρχές να αφήσουν ελεύθερο τον βραβευμένο φωτορεπόρτερ Νίκο Πηλό σημειώνοντας πως«θα έπρεπε να έχει αφεθεί ελεύθερος μόλις διαπιστώθηκε η ιδιότητά του».


Η Ένωση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση για πάνω από τέσσερις ώρες ήδη του συναδέλφου μας και μέλος της Ένωσής μας Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ρεπορτάζ, όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

Θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο συνάδελφός μας.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Το ΔΣ της ΕΑΞΤ»

Πηγή: rosa.gr