Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Κορινθίων: Παρουσίασε τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας

Συνέντευξη τύπου με αντικείμενο τη λειτουργία του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ στον δήμο Κορινθίων παραχώρησαν χθες το πρωί o δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Σπύρος Ζαχαριάς, η προϊσταμένη Κοινωνικών Υπηρεσιών Αναστασία Σπυροπούλου και η Αμαλία Σούκουλη ως Συντονίστρια της Δομής. Η συνέντευξη δόθηκε στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας, μάλιστα ανακοινώθηκε ότι η δομή θα πραγματοποιήσει εγκαίνια στις 29 Νοεμβρίου.



 

Όπως τονίστηκε από τον Βασίλη Νανόπουλο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής για την προληπτική ιατρική και θα παρέχει ενημέρωση στους πολίτες ύστερα από επαφή των υπαλλήλων με γιατρούς για την πρόληψη συγκεκριμένων νοσημάτων.

Επίσης ο δήμαρχος προανήγγειλε ότι ο δήμος σχεδιάζει τη νοσηλεία κατ’ οίκον.

Ο Ζαχαριάς επισήμανε ότι το τμήμα κοινωνικής προστασίας ασχολείται με πολλές υπηρεσίες όπως:

Τις νταντάδες της γειτονιάς, όπου ήδη έχει εξασφαλιστεί η λειτουργία έως το 2027

Το «Έξω μαζί» για τα παιδιά με αναπηρίες ΑΜΕΑ κάθε Πέμπτη

Το πρόγραμμα «Κύτταρο οξυγόνο» που γίνεται στην Κόρινθο κάθε Παρασκευή

Σημείωσε ακόμα ότι η το ΚΕΠ Υγείας θα οργανώνει και θα συντονίζει προγράμματα ενημέρωσης, προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας και θα ενημερώνει δωρεάν για ασθένειες όπως πρόληψη καρκίνου, ανευρίσματος κοιλιακής χώρας, καρδιακά νοσήματα, οστεοπόρωση, άνοια κ.α.

Ήδη η υπηρεσία έχει αρχίσει να λειτουργεί ηλεκτρονικά για την εξεύρεση γιατρών ανάλογα με τα νοσήματα των πολιτών, το ΚΕΠ θα λειτουργεί με εχεμύθεια χωρίς να δημοσιοποιεί στοιχεία των επισκεπτών και θα είναι σε επαφή με ειδικούς γιατρούς ή συμβούλους.

sfedona.gr